Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna näitel: poliitikas ei tasu loogikat otsida

-
26.12.2023
Valdo Randpere
© UU

Ajad on rasked majanduses, ajad on paraku veel raskemad loogika valdkonnas. Lugedes viimasel ajal ilmuvaid artikleid, ei teagi enam, keda või mida uskuda. Loogikaga ei ole sel kõigel enam ammu mingit kokkupuudet. Ei saa ju ometi olla ainus lahendus see, et kiruda tuleb kõiki ja kõike. Ja vahet pidamata.

Hiljuti kirjutas riigikogu reformierakondlane Valdo Randpere „opositsiooni majandusgurud ei taha nüüd enda kokku keeratud käkki ära tunda“.

https://epl.delfi.ee/artikkel/120257549/valdo-randpere-opositsiooni-majandusgurud-ei-taha-nuud-enda-kokku-keeratud-kakki-ara-tunda

Kus see käkk järsku tuli, kui alles kaks nädalat varem kirjutas peaminister, Randpere erakonnakaaslane Kaja Kallas, et majanduses on kõik kõige paremas korras: „Kaja Kallas: Eesti majandusest pole põhjust rääkida tumedates toonides“.

https://majandus.postimees.ee/7913143/kaja-kallas-eesti-majandusest-pole-pohjust-raakida-tumedates-toonides

Ja kes tegi laenurahaga lisaeelarve enne valimisi?

19. aprilli 2022 kirjutas tollane rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (ikka reformierakondlane), et lisaeelarvet rahastab laenuraha

https://www.err.ee/1608569710/pentus-rosimannus-lisaeelarvet-rahastab-laenuraha

Ja loogikast edasi. Kuidas võis valitsejate arvates alles suvel-sügisel makse lõdvalt tõsta, aga nüüd on ühtäkki nii raske, et ei saa seda kuidagi teha? Kõik teavad ju, et Eesti majandus on olnud languses juba seitse kvartalit.

(„Reelika Sõnitsar: maksud, mis laastavad konkurentsivõimet, laastavad ka riigieelarvet“)

Kui Reformierakond oli mõneks ajaks võimult kõrvalelükatud, kirusid nad kõike vahet pidamata? Nüüd aga heidavad samad tegelased kriitikat ette.

Jüri Ratase valitsused on juba aastaid riiki valesti juhtinud ning on nüüd ka kriisile kehvasti reageerinud, kirjutas Riigikogu liige Valdo Randpere.

https://arvamus.postimees.ee/6941469/valdo-randpere-enne-mune-siis-kaaguta

 

https://uudised.tv3.ee/meelelahutus/uudis/2018/11/18/valdo-randpere-kokkuvote-juri-ratase-valitsuses-valitseb-korralagedus/

 

https://www.ohtuleht.ee/elu/807558/tv3-video-valdo-randpere-juri-ratasel-on-igasugune-kontroll-erakonna-ja-valitsuse-ule-kadunud

Seega ei tasu poliitikas mingi loogikat otsida. Vähemasti Reformierakonna puhul.