Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Islami „aumõrvad“ on levinud Euroopasse

-
27.12.2023
Mosleminaised on ka liberaalses ja feministlikus Euroopas endiselt rõhumise all.
© Scanpix

Itaalias määras kohus eluaegse vanglakaristuse vanematele, kes tapsid oma 18-aastase tütre. Saman Abbasi surnukeha leiti mitmekuiste otsingute järel 2022. aasta novembris ühest Põhja-Itaalia maamajast. Saman oli varem keeldunud astumast vanemate poolt korraldatud abiellu ning temast sai nn aumõrva ohver.

Samani isa Shabbar Abbas arreteeriti Pakistanis ja arvatakse, et ka Samani ema, Nazia Shaheen varjab end Pakistanis. Kuna teda siiani arreteerida ei ole õnnestunud, mõisteti ta süüdi tagantselja. Samani onule mõisteti mõrva kaasaaitamise eest 14-aastane vanglakaristus, kaks nõbu aga mõisteti õigeks.

Itaalia ametnike andmeil nõudis Samani perekond 2020. aastal, et neiu sõidaks oma kodumaale Pakistani, et abielluda seal tema jaoks väljavalitud mehega. Saman mõrvati 2021. aastal, kuna ta keeldus vanemate käsule allumast.

Samani pere emigreerus Itaaliasse 2016. aastal. Tütarlast nähti sageli aega veetmas ühe noormehega, kes samuti oli pärit Pakistanist. Sotsiaalmeediasse postitatud foto suudlevatest noortest tekitas perekonnas väidetavalt suurt pahameelt.

Itaalia meedia teatel oli Samani sõber Saqib ja tema perekond saanud noorte suhte ilmnemise järel pidevalt ähvardusi, kuna Saman oli määratud abielluma ühe oma nõbuga. Samani kadumise järel põgenesid ta vanemad Pakistani.

Inimõiguste aktivistide väitel kaotab Pakistanis igal aastal nn aumõrva tagajärjel elu umbkaudu tuhat naist. Näiteks tapsid üks isa ja onu novembris 18-aastase neiu, keda oli nähtud pildil ühe meesterahvaga. Reutersi andmeil tapeti naine kogukonna vanematekogu jirga langetatud otsusel.

Selle aasta mais tapeti kaks Pakistanist pärit õde, kes elasid Hispaanias, kuna nad ei nõustunud aitama oma abikaasadel, kellega abielluti vanemate tahtel, samuti Hispaaniasse reisida.

Nüüd on niisugused mõrvad jõudnud ka Euroopasse. Näiteks on Ühendkuningriigis 2021. aasta seisuga kasvanud aukuritegude arv viie aasta lõikes 81%.

Allikas: Gript.ie