Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Impeeriumivenelane ütles välja, mis neid Reformierakonnaga ühendab

-
27.12.2023
Nimi Vladimir tuleb sõnadest “Vladi mir” ehk “valitse maailma”. Tiblavenelasel on Napoleoni-kompleks.
© Kuvatõmmis

Sotsiaalmeedias levib kuvatõmmis ühest Reporteri küsitlusest, mis näitab venelaste seas väga levinud arvamust, et eesti keelt polevat vaja, kaks impeeriumikeelt jaotagu eestlaste rahvusriik ära.

See pilt paljastab üllatavalt hästi tänase Eesti tegelikku arengut ja riiklikku poliitikat. Tallinnas ei saa mitte enam igal pool eestikeelset teenindust, samuti nõutakse eestlastelt paljudes töökohtades kandideerimisel vene keele oskust. Reformierakonna algatatud venestamisprotsessis odavtööjõu sisseveoga on vene keel haaranud riigi ja ettevõtjate toel enneolematu positsiooni, teisalt on globaliseerumisega sisse tulnud inglise keel, mis on samuti teatud valdkonna usurpeerinud ja nii peabki eesti keel taanduma ääremaadele.

Eesti impeeriumivenelased arvavad nüüd, et eestlaste maalapike tulebki jaotada kahe deržaava-keele vahel ning eesti keelt ei pea nemad õppima. Ega nad hakka ka inglise keelt õppima, vaid jäävadki umbkeelseteks ning omakeelses ruumis vegeteerijateks. Ja kõik see on Kaja Kallase Reformierakonna, Kristina “Pastlad-kannel” Kallase Eesti 200 ja äärmussotside valitsemise tulemus.

Midagi sarnast Eesti NSV-ga näeb ka alumiselt pildilt.

Uued Uudised