Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas defineerida “paremäärmuslust”? BNS-i uudis selgitab seda Šveitsi näite varal

-
28.12.2023
Selline näeb välja üks Šveitsi “paremäärmuslane” – Šveitsi Rahvapartei juht Marco Chiesa.
© Scanpix

BNS-i vahendatud AFP uudis “Valimistel eduka Šveitsi Rahvapartei juht astub tagasi” näitab väga selgelt ära, mida liberaalid ja vasakpoolsed peavad “paremäärmusluseks”.

AFP uudis: “Oktoobris Šveisi parlamendivalimistel edu saavutanud paremäärmusliku Šeitsi Rahvapartei (SVP) esimees Marco Chiesa teatas neljapäeval tagasiastumisest.

Alates 2020. aasta augustist SVP-d juhtinud 49-aastane Chiesa tõi oktoobrivalimistel erakonnale ajaloo kolmanda tulemuse. SVP kogus 28 protsenti häältest ja sai parlamendi alamkojas üheksa kohta juurde.

SVP valimiskampaania oli keskendunud erakonna lemmikteemale, võitlusele “massilise sisserände” vastu, mis võib tõsta Šveitsi elanike arvu 10 miljonini. Kuulutati ka sõda “tühistamiskultuurile” ning “sooterrorile ja woke-hullusele”.

SVP sai alguse Šveitsi saksakeelse osa põllumeesteparteina, kuid on nüüdseks kujunenud rahvuslaste juhtivaks jõuks, mille kolm aluspõhimõtet on: ei massilisele sisserändele, ei tihedamatele sidemetele Euroopa Liiduga ja ei Šveitsi neutraliteedist loobumisele.”

Niisiis, kes on šveitslasest “paremäärmuslane”? See on inimene, kes on a) massisisserände vastu, b) kes on “tühistamiskultuuri, sooterrori ja woke-hulluse” vastu, c) kes kaitseb Šveitsi ajaloolist neutraalsust.

Jääb vaid nentida: just selline “paremäärmuslane”, kes arvestab oma riigiga, võiks olla igaüks. Eesti “paremäärmuslane” ei taha, et endisest Nõukogude Liidust voolaks siia venekeelseid ja et siia tekiks suured kontrollimatud võõrkogukonnad; ta tahab, et Euroopa Liit oleks riikide liit, mitte liitriik, nagu NSV Liit oli, ja ta ei soovi siis “uusväärtusi”, mille tulemuseks on olukord nagu Kanadas, kus 20% 13-aastastest ei tea, kas ta on poiss või tüdruk.

Uued Uudised