Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poolaka arvamus X-is: Donald Tuski pooldajad on vihkav sekt

-
29.12.2023
Donald Tuski on poolakad kirjeldanud väga kättemaksuhimulise poliitikuna.
© Scanpix

Pärast võimupööret omaaegsete Saksa natside kombel ühiskonda jõuvõtetega muutev Poola peaminister Donald Tusk on juba praegu loonud riigis vihkamisõhkkonna, mis ametliku Brüsseli poliitikat arvestades näib loogiline.

Poola uue peaministri Donald Tuski Twitteris tehtud avaldusele järgnes tema poolehoidjate vihakõnede tulv – üks kommentaator nimetas seepeale seda kampa “Painaja sektiks” ning võrdles Tuski poolehoidjate käitumist kultussekti liikmete omaga.

“See on mingi kohutav sekt. Pole seisukohti, nägemust, isegi mitte ideoloogiat. Ainult pime lojaalsus juhile. Nad teavad ainult üht – kes on vaenlane, kes vihkamisele osutav messias. Kõik. Siin lõpeb nende maailmataju ja arusaamine. Muidugi ma tean, et Twitter ei ole terve Poola. Kuid see, mida Tuski fanaatikud Twitteris esitasid (ja teda teenindav meedia propageerisid), on täielik sektantlus. See on isegi omamoodi fašism koos indiviidi sakraliseerimisega. Ükski teine partei Poolas, ei vasak- ega parempoolne, midagi sellist ei loo…”

Donald Tusk muudab Poolat jõumeetoditega kohaks, mis enam kunagi ei julgeks Brüsselile vastu hakata, nagu ta seda aastaid on teinud.

Uuued Uudised