Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE aasta fotodes: suurest valimisturneest ööistungiteni

-
31.12.2023
Tõrvikurongkäik Tallinnas 2023, Martin Helme

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aasta algas lootusrikkalt, kuid valevalimistega ja selle järel saabunud aeg muutis palju. Rahvuskonservatiivid on teinud palehigis tööd, et päästa Eesti rahvast kurnavast ja vaenavast valitsusest ja selle kahjulikest otsustest, sest ei Kaja Kallase juhitav Reformierakond ega ka tema käpikud Eesti 200 ja sotsid pole selleks tegelikult rahvalt mandaati saanud. Eesti päästmine jätkub ka uuel aastal.

Meenutagem piltidelt EKRE tegemisi lõppeval aastal.

EKRE esimees Martin Helme korraldas suure rokkiva valimiseelse turnee “Päästame Eesti!”, mille käigus külastati 11 paika üle Eesti. Turneel peeti kõnesid ja tutvustati piirkondade kandidaate riigikogu valimistel. Kogu turneed saatis fenomenaalne rahvamenu ja suur meediahuvi, sest sellist sõud ja tulevärki polnud enne siinsel poliitikaskeenel nähtud. Kõik suured ja veidi väiksemad saalid on rahvuskonservatiive toetavaid inimesi puupüsti täis.

Jaanuaril pidas EKRE talvepidu Tallinna kruiisiterminalis, tantsuks esinesid Mait Maltis, meeleolu pakkusid ka Lembit Saarsalu ja Ain Agan. Kohal oli EKRE segakoor.

 

 

 

EKRE korraldab igal aastal kaks tõrvikurongkäiku: üks 2. veebruaril – Tartu rahu aastapäeval Tartus; ja teine 24. veebruaril – vabariigi sünnipäeval Tallinnas. Nii kogunesid seegi kord tuhanded inimesed tõrvikutega õlg õla kõrval sammuma ja kõnesid ning isamaalisi laule kuulama ja kaasa laulma samal ajal kui eliit presidendi vastuvõtul glamuuritses.
5. märts: Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmed ootasid valimistulemusi Tallinna südalinnas asuvas hotellis Hilton. Kui paberhäälte lugemise järel oli seis lootusrikas, et mitte öelda lausa suurepärane, siis e-hääletusega, mille tulemusi tuli oodata ebaharilikult ja kahtlaselt kaua, keerati kõik pea peale.

Riigikogu EKRE fraktsiooni pääses valimiste järel 17 liiget, neist uustulnukatena Rain Epler, Ants Frosch, Evelin Poolamets, Arvo Haller ja Varro Vooglaid. Kuigi ollakse opositsiooni suurim erakond, oli tulemus pettumus, kuid seda suurem töö käib selle nimel, et rahva elujärg paraneks  ning mugavaks valitsejate elu ei tehta.

 

Nii palju valitsuse vastaseid pikette ja meeleavaldusi nii Stenbocki maja kui ka Toompea lossi ees, kui sel aastal, pole varem nähtud. Näiteks EKRE seisis meeleavaldustel nii kõrgemate maksude vastu kui ka sõnavabaduse poolt. Üks suuremaid oli SAPTK korraldatud meeleavaldus homoabielude seadustamise vastu maikuus. Ometi sõitis valitsuskoalitsioon sellest teerullina üle.

10. mail tähistas EKRE auesimees president Arnold Rüütel, kel oli võtmeroll Eesti taasiseseisvumisel, oma 95 sünnipäeva. Teda käisid Kadriorus õnnitlemas ka Martin Helme ja Henn Põlluaas.

10. juunil peeti Pärnus kontserdimajas EKRE kongressi, kus erakonna esimeheks valiti tagasi Martin Helme, erakonna ühe aseesimehena jätkab aga Mart Helme.

Oktoobris kogunesid motomehed ja -naised sõna võtma automaksu vastu. Pildil annab intervjuud mootorratta omanik Rene Kokk EKRE-st.

 

EKRE fraktsiooni saadikud riigikogu suures saalis – kõige töökam ja ühtehoidvam erakond parlamendis, kes seisab päriselt rahva eest.