Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsusmaa tugevdab terroriohu tõttu aastavahetuse turvameetmeid

-
29.12.2023
Prantsuse politsei jälgib tänavatel toimuvat droonide abil.
© Scanpix

Prantsuse valitsus teatas reedel, et paneb aastavahetuseks välja üle 95 000 politseiniku ja sõjaväelase, sest kasvanud terrorioht nõuab rangemaid julgeolekumeetmeid.

Pariisis, kus pühapäeva öösel oodatakse Champs-Élysées’le kuni miljonit pidutsejat – kaks korda rohkem kui eelmisel aastal – peab korda 6000 julgeolekujõudude liiget.

Siseminister Gérald Darmanin ütles ajakirjanikele, et suuri jõude ajendab pühapäeval välja panema “Iisraeli ja Palestiina konfliktist tingitud kasvanud terroriohu kontekst”.

Pariisi tänavatele oodatakse mullusest rohkem inimesi ka seetõttu, et tähistatakse Pariisi olümpiamängude aasta saabumist, seletas Darmanin.

Korda peab 90 000 politseinikku ja sandarmit, 5000 operatsioon Sentinelle’i terrorivastase sõjaväekontingendi liiget ja mobiilüksused, ütles minister. Mõnes Pariisi piirkonnas kehtib alkoholikeeld, lisas ta.

Poliitilised demonstratsioonid on pühapäeval keelatud, ütles omalt poolt Pariisi politseiülem Laurent Nuñez.

Champs-Élysées’ pidustuste alale sisenejad otsitakse läbi ja neil ei ole lubatud kaasa võtta esemeid, mida võib kasutata relvana, ütles politseiülem. Rahvahulkade jälgimiseks kasutatakse droone. (AFP-BNS)