Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nestor, otsusta lõpuks ära, kas erakorralised valimised on terrorism või pääsetee

-
30.12.2023
Eiki Nestor
© Riigikogu

Poliitiku jutt, kui ta veel juhtumisi sotsist osutub on täna üks ja homme tine. Siin on ilmekas näide, kus Eiki Nestor nimetab erakorraliste valimiste esilekutsumist kord terrorismiks, kord pääseteeks. Kõik ikka oleneb sellest, kuidas kellelegi vastaval ajahetkel kasulik on.

Täna ERRis avaldatud intervjuus teatab endine Riigikogu esimees sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, et EKRE eesmärki kutsuda esile erakorralised valimised võib nimetada terrorismiks.

Edasi teavitab Nestor kodanikke lugejaid, et kui Eesti riik sündis, siis oli erakorraliste valimiste esilekutsumine väga kerge. “Neid valimisi toimus väga palju ja lõppkokkuvõttes valijal sai sellest villand ja me jõudsime siis riigini, mida demokraatlikuks nimetada ei saa. Ja mida rahvakeeles kutsutakse siis Pätsu diktatuuriks.”

https://www.err.ee/1609207717/eiki-nestor-teiste-erakondade-valijate-solvamisega-enda-toetust-ei-tosta

Aastaid tagasi väitis aga seesama Nestor, et kui riigikogus olevate jõudude kombineerimine ei võimalda ühel hetkel enam teha poliitikat, millega avalikkus nõus oleks, siis oleks väljapääsuks erakorralised valimised. Muide, praegu pole valitsuse poliitikaga nõus 70 protsenti inimestest.

“Erakorraliste valimiste alternatiiv on istuda kaks aastat, mokk töllakil, ja öelda, et erinevatel põhjustel ei tule valitsemisest midagi välja. Mõttetu!”

https://www.delfi.ee/artikkel/9031068/ainus-paasetee-erakorralised-valimised

„Esimesel iseseisvusajal toimusid tegelikult ainult ühed erakorralised valimised 1923. aastal. Mingit seost neil Pätsi autoritaarkorra kehtestamisega ei olnud,“ sedastab ajaloolane ja EKRE poliitik Jaak Valge selle jama peale.