Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas selline siis ongi Eesti väidetav eliit…

-
31.12.2023
Kamp, keda rahvas ei usalda.
© UU

Sotsiaalmeedias ringlevad mõnede Eesti nomenklatuuritegelaste ütlemised, mis näitavad ära, et vaimsusega tänane “eliit” ei hiilga.

President Alar Karis: “Mina väga ei muretse, mis saab meie rahvast ja keelest.”

Ühe inimese kommentaator: “Härra Karis võiks tänagi, 31. detsembri õhtul Kadrioru lossist välja astuda ja ta näeks, kuidas venekeelne Lasnamäe valgub alla Russalka poole ja eesti keelt enam ei kuule. Või mõelda Tallinna haiglatele, kust lahkuvad noored eesti arstid, sest siin töötamiseks peaksid nad hakkama vene keelt õppima…”

“Valede ema” Marju Lauristin: “Meil olid ju suured sõjad ja katkud, kui oli lõpuks eestlasi jäänud 100 000 järgi. Aga me elasime selle üle ja ja kasvasime jälle. Nii et minu meelest paanikaks ei ole põhjust…”

Ühe inimese kommentaar: “Vedas tollal, et meie asemele ei toodud saksa, rootsi või vene talupoegi. Praegu tuuakse venelasi, ukrainlasi, aafriklasi, moslemeid ja toojateks on ikka lauristinid ja allikud…”

Kaitseväe juhataja Martin Herem: “Just sel põhjusel ma osaliselt Facebookis tegutsengi, et lärmajatele närvidele käia.”

Kommentaar: “See mees ei ole aru saanud, mida kujutab endast Kaitseväe Juhataja institutsioon. See on midagi suuremat kui sotsiaalmeedias kraaklemine, õigemini, sellel kohal olev mees ei tohiks nii madalale langeda. Oleks veel, et Herem paneks kellegi paika, aga ta on kehv väitleja, ta ei veena kedagi ümber, ainult paugub samasuguste kraaklejatega koos. Jaoülem heal juhul, mitte Kaitseväe juhataja.”

Eks sama hall keskpärasus valitseb kogu “eliidi” seas: Kaja “Stark Logistics” Kallas, Lauri “Probleemide lahendus on probleemidele lahenduse leidmine” Hussar, Mart “Maksutõus tähendab maksukoormuse langust” Võrklaev ja paljud teised ametnikuhingekesed. Riigil, kellel on selline sulasementaliteediga “eliit”, ei saagi hästi minna.

Moskva satraapidest nomenklatuur on asendunud Brüsseli lakeidega, tõelisi oma maa peremehi Eestis enam ei kohta.

Uued Uudised