Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksa-Prantsuse telekanal vaatas Eesti elu läbi huumoriprisma?

-
31.12.2023
Arte oleks pidanud selliste sündmuste aegu Eestisse tulema.

BNS vahendab, et “Saksa-Prantsuse kultuurikanal Arte saatis eetrisse viieminutilise saatelõigu sellest, kuidas eestimaalaste ostujõud on dramaatiliselt kukkunud”, kuid järeldused on “kulturnikutel” küll kummalised.

Kirjeldus Tallinnas toimuvast on küll üsna objektiivne, kuid siis tuleb lause: “Saatejuht märgib, et kuigi hinnad tõusevad, ei süüdista eestimaalased eurot ega euroliitu, vaid näevad põhjuseid pigem Kremlis.”

Kas automaksus süüdistab keegi Kremli? Või käibemaksutõusus? Või majanduslanguses? Kõiges selles süüdistatakse ikkagi Reformierakonna ja tema puudlite valitsust – miks siis muidu on Reformierakonna toetus langenud 17 protsendile ja Isamaal tõusnud 26-le? Ja miks soovib 71 protsenti eestimaalastest Kaja Kallase tagasiastumist? Kui inimesed näeksid raskuste taga Kremli, siis poleks ju valitsuse populaarsus nii madal (kui see just Kremli-meelne pole).

Ilmselt ei lastud Lääne-Euroopa “kulturnikutel” reaalset elu ikkagi vaadata…

“Tõnismäe aerovõtetega algavas saatelõigus tõdeb ajakirjanik Tom Feldmann, et väliselt pole Tallinnas praeguseks jälgegi sellest võimsast inflatsioonist ja majanduskriisist, millega terve Baltikum eelmisel aastal rinda pistma pidi.”

Väliselt ei olnud ka eelmisel aastal võimsat inflatsiooni ja majanduskriisi näha, tänavapilt on nii siis kui on praegu ühesugune, inimesed pole tänavatele veel tulnud.

“…lõpetab Feldmann optimistlikult, enne kui lisab, et peale parempopulistliku EKRE pole ükski parlamendipartei üritanud kriisi enda kasuks tööle panna.”

Feldmann sai saate tegemise eel kindlasti kokku valitsuse propagandatiimiga, kes talle sellist soga ajas. Isamaa näiteks on saanud toetuse, mida tal pole kunagi olnud ja ikka seetõttu, et Kaja Kallase valitsust inimesed enam ei usalda.

Kogu lugu aga on sedavõrd naiivne, nagu teeks Delfi lugu Sumatra saare džunglihõimu toitumistavadest. Arte on varemgi Eesti elu kirjeldanud nii, et see muigama ajab.

Uued Uudised