Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas soovib “torti jagada”, kuid kas seda torti üldse tulebki

-
02.01.2024
Kaja Kallaselt saab loota ainult sellist torti, nagu tehti Kuala Lumpuris koroona aegadel – tualettpaberitorti.
© Scanpix

Peaminister Kaja Kallas on naiivselt veendunud, et tema poliitika hakkab kord vilja kandma, kuid tõenäoliselt tuleb naiivitaril pettuda, sest ainult maksutõusudega aetav majanduspoliitika ei anna mingit head tulemust.

“Ma tahaks olla peaminister neli aastat, et näha raskete otsuste tulemust ka, mitte saada vaid kriitikat. Ma alustasin koroona kõrghetkel, siis tuli energiasõda, siis tuli päris sõda, majanduslangus, mul pole olnud ühtegi kerget hetke ses ametis. Mõnes mõttes tahaks ka, et saaks siin torti jagada kõigile,” rääkis Kallas Maalehele antud intervjuus.

Kriisid kriisideks, aga palju loeb ka see, kuidas peaminister kriisidest üle saada kavatseb ning Kaja Kallas on neid kriise ainult süvendanud. Majanduspoliitika, kus riigile korjatakse raha üha uutest maksudest, ei ole kuidagi järjepidev – rikkus tuleb toimivast majandusest, mitte ühiskonna rahast tühjaks pumpamisest, ja sellest Kallas aru ei saa.

Kaja Kallase majanduspoliitika on sotsialistlik, sest maksustatakse inimeste juba omandatud ja neile kuuluvat varandust ehk riik kasvatab rasva rikkuste äravõtmisega. Reformierakond ei tekita mitte jõukust, vaid korjab raha igalt poolt, kust see veel liigub. Ettevõtluskeskkond kolib Eestist minema, nagu näitasid mullused mitme firma kavatsused.

Kallas ei nõustunud väitega, et ta peaks tagasi astuma ning oli kriitiline idavedude skandaalina tuntud abikaasa Venemaa-suunalise äri käsitluse suhtes meedias. “Aga mis seal siis ikkagi kokkuvõttes oli? Oli rida oletusi, aga ma ei teinud mitte midagi valesti.”

Ei teinud valesti? Ukraina abistamist juhtiva riigi peaminister lihtsalt ei tee äri Venemaaga, on sellest siis raske aru saada?

Tordi jagamist Kaja Kallase ajal kindlasti ei tule, sest tema valitsedes jääb rahvale ainult kuivanud leib. Naiivne peaminister aga loodab, et tema laostav poliitika hakkab vilju kandma. Kui hakkabki, siis väga mõrudaid.

Tegelikult hakkavad asjad Kaja Kallase jätkates veel hullemaks minema. Nagu 2. jaanuaril, mil poodides ilmusid nähtavale kõrgemad hinnad.

Uued Uudised