Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mõrud viljad: Kaja Kallas võib juba praegu oma töö vilju maitsta, ei pea veel kaks aastat ootama

-
02.01.2024
Kaja Kallas (vasakul)

Peaminister ja Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles intervjuus Maalehele, et ta ei kavatse kandideerida Euroopa Parlamenti ning soovib olla peaminister oma ametiaja lõpuni, et oma „töö vilju nautida“.

Kallas, kelle tagasiastumist nõuab üle 70 protsendi Eesti elanikest ja keda jääb alatiseks saatma idaraha skandaal, saab neid „vilju“ nautida juba nüüd, kui hakkas kehtima hulgaliselt makse. Ei pea kaks aastat ootama, kui veel hullemaks läheb.

Eks seda, et Kallas pole pehmelt öeldes kõige terasem ja intelligentsem peaminister meie ajaloos, näevad ja tajuvad paljud, aga et ta nii naiivne on, et usub, justkui kõik lähebki samamoodi jätkates paremaks, on sellegipoolest hämmastav.

Iseloomulik on krooniliselt tuima paneva Kaja Kallase vastus küsimusele miks ta tagasi ei astu. „Aga miks ma peaks?“ Kommentaarid on liigsed.

Valede najal võimule jõudnud Reformierakond on kaotanud isegi enda valijate usalduse, samuti on palju kriitikat erakonna sees, rääkimata valitsuspartnerite seas. Ometi ei leia oravad kedagi, kellega ebapopulaarset, kuid oma kohast kramplikult kinni hoidvat Kallast asendada.

Ja selles meeletus ja võiks öelda, et lausa haiglaslikus võimuihas on lastud riigi majandus lühikese aja jooksul põhja. Inimesed kannatavad, aga peaminister tahab oma töö vilju nautida. Tsiteerides teda ennast: „Ärge minult küsige, mina olen peaminister“.

Ise uusi kriise tekitava valitsuse juht Kaja Kallas on öelnud sedagi, et ootab kriiside möödumist, et saaks valitsema hakata. Vene Eesti.