Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Ilma naljata: kui jaanuaris on Eestimaal 30 miinuskraadi, on absurdne rääkida kliimakatastroofist

-
02.01.2024
Superpilt: kliimasoojenemise vastu protesteeriv Greta Thunberg (paremal).
© Scanpix

Eestlastel on olemas mõiste „talupojatarkus“ ja see ütleb, et kui jaanuaris on sügav lumi maas ja väljas paugub pakane, siis Maa ülekuumenemist küll oodata ei ole. Aga ikka leidub külaullikesi, kes hüsteeritsevad.

BNS kirjutab: „Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi langeb lähipäevil öösiti õhutemperatuur kohati 30 miinuskraadini. /…/ Lõppenud detsember kujunes paljude aastate keskmisest oluliselt külmemaks, selgub keskkonnaagentuuri ülevaatest. /…/ Merejää raskendab praamisõitu Saaremaa ja Hiiumaa vahel. /…/ Soomes mõõdeti eile öö madalaimad külmakraadid Põhja-Pohjanmaal Ylivieska lennujaamas, kus elavhõbe langes meteoroloogiainstituudi andmetel -37,8 kraadini. Teises Põhja-Pohjanmaa linnas, Pyhäjärvis, mõõdeti samuti öö madalaima näiduna -37 kraadi.”

Isegi paljukannatanud Ukraina teatab, et Venemaa uued rünnakud on mõeldud selleks, et külmal talvel mehine ukraina rahvas rohkem kannatama panna – pole sealgi kuumalainet, mis kahtlemata teeks purukspommitatud küttesüsteemidega linnades elu kergemaks.

Meil siinmail on normaalne Eesti talv ja miks peaks eestlane hüsteeritsema sellepärast, et keegi pseudoteadlane väidab näiteks eelmise suve olevat “viimase 120 000 aasta kuumima”? Eestis pole kliimakatastroofi kuidagi näha, see ilm on just selline, mida me mäletame ka oma lapsepõlvest. Ja see on kogu põhjapoolkeral – Saksamaal Münchenis ei saanud lennukid lumetormi tõttu õhku tõusta, et lennata Dubai kliimakonverentsile.

Ometigi ütleb väga kehvapoolse renomeega Riigikogu esimees Lauri Hussar oma uusaastakõnes, et “Loodan, et see lähtub teaduslikust arusaamast, hindab adekvaatselt meie ühe kiiremini soojeneva planeedi olukorda ja pakub ka lahendusi tuleviku tarvis.“ Jutt käib Euroopa Parlamendi valimiste teemadest.

Hussar on üks neist ideoloogiatöötajatest, kes võib Eesti jaanuaripakases varbad ära külmetada ja väidab ikkagi, et ta hoopis kõrvetas nad kuumal maapinnal ära. Aga selles pole midagi erilist: rahandusminister Mart Võrklaev väitis, et maksutõusud tähendavat maksulangust, minister Signe Riisalo teatas, et lastega peredelt raha ära võttes lastetoetused hoopis kasvavad ning peaminister Kaja Kallas usub, et aastaalguse massilised hinna- ja maksutõusud tähendavad, et varsti saab “torti sööma hakata”.

Eestimaal on võimul ehtsaimad külaullikesed, kui neile tähendavad 30-kraadised külmad jaanuaris Maa ülekuumenemist. Oli Eestimaal ju ka ilus kuldne sügis, soojema ja jahedama perioodiga normaalne suvi ning ega kevadelgi midagi viga olnud. Aga kellelegi on vaja kliimahüsteeriat.

Mõni aeg tagasi kirjutas Eesti meedia peaaegu üheaegselt sellest, kuidas Atlandi ookeanis suunda muutev hoovus pidavat Eesti suhteliselt elamiskõlbmatuks muutma ning samas, et meile on oodata kuni 50 miljonit kliimapõgenikku. Kedagi ei näi selline vastuolu hüsteeria õhutamisel häirivat.

Uued Uudised