Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riik otsib kuutõrvajat, makaronipuurijat ja süsiniku eemaldamise valdkonna nõunikku

-
06.01.2024
Kliimaministeerium pakub kõrget palka asendustegevuslastele oma toiduahelas.
© Kuvatõmmis

Kiiresti paisuv kliimaministeerium pakub “talendipangas” tööd inimesele, kes hakkab süsinikku eemaldama, kuid arvukad kommentaatorid täpsustavad, et oma toiduahelale tehakse juurde veel üks ületasustatud ametikoht, mis konti ei murra.

Peamiste tööülesannete seas on näiteks “EL süsiniku eemaldamise sertifitseerimise raamistiku Eesti seisukohtade kujundamine”, “süsiniku eemaldamise valdkondade poliitikaloome ja rakendamise koordineerimine” ja nii edasi. Mida see iganes ka ei tähendaks.

Töö on seega lihtne, kliimavõitlust arvestades sõelaga vee kandmine, ohtralt poliitturismi ja kindlasti suur palk. Kuna normaalsed inimesed kliimahüsteeriat ei usu, siis tööd saab Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 valija, nüüd ka Keskerakonna punane hülgaja.

Seda küll kirjas pole, aga tõenäoliselt eeldatakse kandidaadilt pidevat kliimahüsteerilist käitumist, oskust esile kutsuda maailmalõpupaanikat ning võimet seostada kõike maailmas toimuvat inimtekkelise kliimasoojenemisega (ka tänavust külma Eesti talve).

Kui riik loodab oma rahanduse korda saada, siis alustatakse riigiaparaadi kokkutõmbamisest. Eestis on 400-miljoniline eelarveauk, aga kõrgepalgalisi ametnikke värvatakse üha juurde ning uus monstrum ehk kliimaministeerium võimaldab seda, sest kliimavõitluses raha kokku ei hoita. Teise projektiga aitab riik kaasa “kliimamuutuste leevendamisele ja nendega kohanemisele Armeenias, Botswanas, Gruusias, Kosovos, Moldovas, Ukrainas, Keenias, Põhja-Makedoonias, Tansaanias, Rwandas, Ugandas ja Namiibias.”

Muide, süsinikueemaldajale on ette nähtud kolm tasustatud tervisepäeva. Juhul kui ta talvepakases süsinikku eemaldades külmetub.

Uued Uudised