Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Lõpuks on ainult kõik, ainult enesemüümine – turul me oleme vennad ja õed!”

-
07.01.2024
Tanel Kiik ja Jaak Aab läksid punaste poolele.
© UU

Paljusid rabas see, kui Keskerakonnast lahkunud poliitikud otsustasid minna Sotsiaaldemokraatliku Erakonda, mille osalusega valitsuskoalitsioooni seni teravalt kritiseeritud oldi. Sisuliselt ju joosti üle valitsusleeri.

Kuus riigikogulast otsustasid ühtäkki minna enda poolt kirutud Reformierakonna võimupüramiidi kindlustama. Kui enne ülejooksu kritiseeriti valitsust ja töötati talle vastu, siis nüüd hakatakse teda kiitma ja tema tegusid toetama – see peaks ju olema sotside parteipoliitiline distsipliininõue. Need, kes punasteks ei läinud, ei jää ilmselt samuti opositsiooni ridadesse.

Teine koht, kus ülejooksikud sisuliselt võimulolijaid kindlustama jäävad, on Tallinn. Vähemalt Jevgeni Ossinovski on kinnitanud, et sotsid toetavad pealinna võimuliidu jätkamist ehk sotside ja keskide ühisvalitsemist.

Keskerakondlased lahkusid seega oma erakonnast, et asuda toetama neid, kelle vastu nad siiani olid, või siis jätkata nende toetamist, kelle juurest nad justkui lahkusid.

Poliitikast on saanud valdkond, mida iseloomustab lauluke “Viimsest reliikviast”: “Lõpuks on ainult kõik, ainult enesemüümine – turul me oleme vennad ja õed! Tükkhaaval, jupphaaval, päevhaaval, tundhaaval, üksteisel’ müüme omad usud ja tõed.”

Uued Uudised