Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Saksamaa võimud süüdistavad protestivaid põllumehi putinismis ja paremäärmusluses

-
10.01.2024
Laadime sisu...

Saksamaal aset leidvad põllumeeste laialdased protestid on ajanud riigi vasakvalitsuse ja peavoolumeedia paanikasse. Kitsikuses establishment püüab protestijate mahasurumiseks kasutada vana kulunud retoorikat süüdistades neid putinismis ja paremäärmusluses.

Esmaspäeval alustasid Saksamaal tuhanded põllumehed nädalast protestiaktsiooni föderaalvalitsuse poliitika vastu, mis näeb ette – osana vasakkoalitsiooni katsest lappida mitme miljardi euro suurust eelarveauku – maksutõuse ja toetuste kärpeid põllumeestele. Muu hulgas plaanitakse näiteks rohemaksu erisuse kaotamist põllumajanduslikele veokitele ja põllumajandustoetuste vähendamist. Kõik need meetmed seavad ohtu põllumajanduse jätkusuutlikkuse riigis ja on tekitanud põllumeeste hulgas sügavat pahameelt.

Selle asemel, et astuda põllumeestega dialoogi ja kohelda neid viisakalt, otsustas poliitiline võimuladvik hakata protestijaid sildistama. Saksamaa majandusminister Robert Habeck tuli näiteks välja väitega, nagu oleks protestide õhutamise taga Venemaa. „Sotsiaalmeedia kampaaniad, millest osa on kinni makstud Putini poolt ja milles te esitlete end ohvritena, et õigustada inimeste ja vara vastu suunatud vägivalda; poliitilised programmid, milles propageeritakse kukutamist või isegi inimeste ümberasustamist ja kus süüdistatakse alati teisi; paremäärmuslased, kes kasutavad vabaduste kaitsevarjus vabaduse hävitamist… Meil ei ole võimalik seda sallida,“ ütles Habeck telekanali NTV andmetel.

Ka Saksamaa peavoolumeedia on püüdnud riputada põllumeeste protestidele külge paremäärmusluse silti, ehkki põllumeeste aktsiooni on toetanud ka tsentristid nagu kristlike demokraatide (CDU) juht Friedrich Merz, aga ka vasakpartei Die Linke. „Tegemist on põllumeeste õigustatud protestiga föderaalvalitsuse katastroofilise põllumajanduspoliitika vastu,“ ütles Linke juht Martin Schirdewan. Deutsche Welle läks isegi nii kaugele, et võrdles põllumehi toetavat ja kogu riigis kiiresti toetust koguvat parteid Alternatiiv Saksamaale (AfD) avalikult natsirežiimi ja Adolf Hitleriga. Saksamaa kantsler Olaf Scholz ja tema juhitavad sotsiaaldemokraadid (SPD) on viimasel ajal ka üha aktiivsemalt hakanud rääkima AfD keelustamisest. Väidetavalt olevat Saksamaa ühe populaarseima partei keelustamine vajalik, et kaitsta Saksamaa demokraatiat.

Saksamaa põllumeestele on toetust avaldanud põllumehed üle Euroopa, eesotsas Hollandi põllumeestega, keda on juba pikemat aega nn rohepöörde sildi all julmalt represseeritud.

Berliini Brandenburgi väravate juurde on kogunenud üle 550 traktori, Müncheni ümbrusesse kogunes esmaspäeval ligi 5500 traktorit. Pikk, tuhandest traktorist koosnev veokirivi kogunes ka Mainzi juurde, samuti on blokeeritud teed Bremenis, Düsseldorfis ja Hamburgis.

Valitsus ei ole valmis oma plaanidest täielikult taganema: „Lõppude lõpuks peab valitsus otsustama ja teed näitama ning see ei rahuldagi alati kõiki,“ ütles valitsuse kõneisik.

Allikad: Breitbart News, Die Welt