Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas Kaja Kallase kritiseerimine läheb maksu alla?

-
10.01.2024
Limonaadiautomaat

Paljud ei saa aru, mis värk peaminister Kaja Kallasel limonaadiga on. Kallas ütles ju teda kritiseerinud Andrus Ansipi kohta, et see on nagu limonaadiautomaat.

„Üldiselt te ajakirjanikud teate, et Andrus Ansip on nagu limonaadiautomaat. Kui paned raha sisse, saad kindlasti limonaadi. Kui paned Ansipile mikrofoni ette, siis kindlasti midagi mürgist Kaja Kallase suunal tuleb,“ ütles Kallas Delfile.

Ansip vastas, et sel võrdlusel pole viga peale ühe põhimõttelise vastuolu – limonaadiautomaat ei väljasta kunagi midagi mürgist, nagu väidab Kaja Kallas. „Limonaad on teadagi magus,“ märkis ta.

Nüüd meenutagem, et kui valitsus sügisel Vihula mõisa riigi eelarvet arutama kogunes, oli kahepäevase kokkusaamise tulemuseks ainult üks kindel asi – see oli limonaadimaks.

Nii, et kui Kallas vähegi saaks, paneks ta ka Ansipi vastused maksu alla. Aga miks mitte kogu tema suunas kõlava kriitika – seda on ju nii palju, et täidaks 400 miljonilise eelarve tühja rea lõdvalt ära. Jääks ülegi. Ent selle kriitika vastu kehtestatakse tsensuuriseadus.

 

Aarne Mäe