Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poolas oleks nagu sõjaväeline riigipööre, mitte demokraatlik võimuvahetus toimunud

-
10.01.2024
Donald Tusk üritab Poolas teha seda, mida tegi Hitler Saksamaal.
© Scanpix

Pärast eurokraat Donald Tuski koalitsiooni võimuletulekut Poolas võrreldakse olukorda selles riigis üha enam natside võimuhaaramisega 1933. aastal, kui valimistega võimule tulnud Adolf Hitler hakkas SA, SS-i ja gestaapo abil opositsiooni hävitama.

Eurofüürer Donald Tusk vahetas kohe välja jõustruktuuride juhid ja läks siis koos nendega algul telejaama sõnavabadust hävitama, kusjuures mittemeelepärased meediatöötajad aetigi jõuga toimetustest välja. Natslikult ülbe Tusk hävitab üha uusi seni töötanud institutsioone ja represseerib halastamatult vastasrinna inimesi.

BNS vahendab AFP uudist: “Poola president Andrzej Duda väljendas kolmapäeval vapustust endise siseministri ja tema nõuniku vahistamise pärast presidendipalees, mis toob ilmsiks riigi õigussüsteemis valitseva kaose.

Duda liitlane Mariusz Kamiński ja tema abi Maciej Wąsik olid viibinud presidendi kutsel palees mitu tundi, kui politsei nad teisipäeva õhtul kinni pidas.

Kamiński ja Wąsik valiti oktoobris parlamenti, kuid nende konservatiivne erakond Seadus ja Õiglus (PiS) kaotas võimu euroopameelsele koalitsioonile. Kamiński teatas, et peab ennast poliitvangiks ja on lubanud alustada protestiks näljastreiki.

“Me näen minu süüdimõistmises korruptsiooni vastase võitluse eest ja mult parlamendimandaadi ebaseaduslikus äravõtmises poliitilise kättemaksu akti,” ütles ta justiitsministeeriumile saadetud avalduses.

Duda manitses kolmapäeval ajakirjanikega rääkides rahvast rahu säilitama, kuid avaldas mõlemale mehele toetust ja ütles, et on asjade arengust sügavalt vapustatud.

“Ma ei puhka enne, kui Mariusz Kamiński ja tema kaaslased on vabad,” lubas ta. Parlamendi esimees teatas, et mõlema saadikumandaat on tühistatud.”

Donald Tuski peetakse väga kättemaksuhimuliseks isiksuseks, kes tahab Poolale kätte maksta aegade eest, mil ta püsis euroametnikuna Brüsselis mõnevõrra nagu pagendatuna, sest Poolas peeti teda “kvislingiks” ehk oma rahva reetjaks. Kõnealuse aktsiooniga otse presidendipalees loodab Tusk tõenäoliselt presidendile hirmutavalt “koht kätte näidata”, sest riigipeal on mõnevõrra võimu tema võimuiha taltsutamiseks.

“Nagu 1939. aastate Saksamaa. Või Tšiili pärast 1973. aasta riigipööret!” iseloomustas üks poolakas riigis toimuvat portaalis wPolityce.pl.

Uued Uudised