Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukraina president pidas riigikogu ees kõne: “Türannia peab olema luuser”

-
11.01.2024
418938591_915239043319145_95319183993870239_n

Eestis visiidil viibiv Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pidas täna riigikogus kõne, kui pöördus rahva poole eesti keeles ja milles tänas Eestit osutatud abi eest. „Mul on hea meel, et mul on võimalus isiklikult tänada teid. Tänada selle eest, et te olete vabaduse poolel,“ ütles ta. “Türannia peab olema luuser!”

Muu hulgas kiitis Ukraina president Euroopa Liidu ühtsust ja heitis mõne riigi puhul ette natsionalistlikku egoismi ehk siis oma rahvuse ja rahvusluse alalhoidmist.

Hulk minuteid viibinud kõne eel tegi Ukraina president sissekande riigikogu külaliste raamatusse ja ühispildi kohtus riigikogu esimehe Lauri Hussariga.

Pole teada, kas endise Eesti 200 esimehega tuli juttu ka selle erakonna parlamenti vedanud ja paljusid Ukraina abistajaid alt tõmmanud Johanna Maria Lehtmest.

Kuigi riigikogu istungite saalis on poliitilised loosungid ja muu selline atribuutika keelatud, oli reformierakondlane Kristo Enn Vaga end suure Ukraina lipu sisse mähkinud.

Pärast kõnet kutsuti kõik riigikogu- ja valitsuseliikmed ühispildile. Samal ajal lõi rõdul toimunut jälginud laulja Ruslan Trotšõnskõi lahti Ukraina hümni.

Ukraina presidendi visiit tõi kaasa ka enneolematud turvameetmed.

Tallinnasse saabus Zelenskõi Vilniusest ja läks siit edasi Riiga.