Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Autorendi hiid loobub kümnetest tuhandetest elektriautodest bensiiniautode kasuks

-
12.01.2024
Elektriautod garaažis.
© Scanpix

Hertz teatas neljapäeval, et müüb ühe kolmandiku oma elektriautodest, et kujundada oma autoparki ümber lähtuvalt elektriautode nõudluse kasvu aeglustumisest.

Rendiautode hiiglane müüb Ameerika Ühendriikides 20 000 elektriautot, suunates osa vahenditest „sisepõlemismootoriga sõidukite ostmiseks, et rahuldada klientide nõudlust,“ ütles Hertz börsiteates.

„Ettevõte loodab, et see tegevus tasakaalustab paremini pakkumist ja oodatavat nõudlust elektriautode järele,“ seisis avalduses.

See on järjekordne samm, millega autotööstus aeglustab või taganeb varasematest eesmärkidest, kuna järgmise aasta või kahe jooksul oodatakse aeglasemat elektriautosektori kasvu.

Nii General Motors kui ka Ford on aeglustanud oma plaane suurendada elektriautode tootmisvõimsust, rõhutades samas, et nad usuvad jätkuvalt sektori pikaajalisesse kasvu.

USA tarbijad suhtuvad elektriautodesse endiselt umbusklikult, mis on osaliselt tingitud murest pikemate reiside laadimise pärast, kuna riiklike laadimisvõimaluste laiendamise kavad on aeglaselt edenenud.

„Hertz jätkab oma strateegia elluviimist seoses elektrisõidukite mobiilsusega ja pakub klientidele laia valikut sõidukeid,“ ütles ettevõte, lisades, et töötatakse laadimisinfrastruktuuri laiendamise nimel.

 

Allikas: Postimees