Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Politsei: Taani terrorikahtlusalused on seotud Hamasiga

-
13.01.2024
Taani sõdur valvab Kopenhaageni sünagoogi.
© Scanpix

Migrante täis Lääne-Euroopa laskis seal kinnistuda ka Palestiina terroristlikel organisatsioonidel ning on saanud kaela pideva terroriohu.

Seitsmel inimesel, keda kahtlustatakse seotuses kavandatud terrorirünnakuga, mille Taani võimud detsembris nurjasid, on sidemed islamiliikumisega Hamas, ütles reedel Taani politsei.

Prokurör Anders Larssoni kinnitusel on juhtum seotud Hamasiga, ütles politsei AFP-le saadetud meilis. Prokurör astus reedel üles kohtus, kus juhtumit arutati kinniste uste taga.

Taani politsei teatas 14. detsembril, et nad pidasid kinni kolm inimest, keda kahtlustatakse terrorirünnaku kavandamises. Asjaga on seotud kokku seitse kahtlustatavat.

Prokuratuuri avaldus näib kinnitavat Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu väidet, et rünnakuplaani taga on Hamas.

Netanyahu ütles 14. detsembril, et Taani julgeolekujõud “nurjasid rünnaku, mille eesmärk oli tappa Euroopa pinnal süütuid tsiviilisikuid”.

“Terroriorganisatsioon Hamas on töötanud väsimatult ja põhjalikult, et laiendada oma surmavaid operatsioone Euroopasse ning kujutab seeläbi ohtu nende riikide sisejulgeolekule,” ütles ta.

Taani justiitsminister Peter Hummelgaard ütles reedel, et väidetav seotus Hamasiga “kinnitab, et oht Taanile on tõsine, kuid õnneks on meil tugev politsei ja luureteenistus, kes teevad oma parima, et meid iga päev kaitsta”. (AFP-BNS)