Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vestlussaade “Vaba sõna”: sotside maksutõusu nõudmistest õpetajate streigini

-
17.01.2024
Laadime sisu...

Konservatiivse vestlussaate “Vaba sõna” stuudios on seekord saatejuht Anti Poolamets ja tema kolleegid riigikogu EKRE fraktsioonist Rain Epler ja Arvo Aller. Juttu tuleb Keskerakonna pereheitmisest, sotside maksutõusude nõudmisest ning õpetajate streigist.

Narvas ja Kohtla-Järvel kukutati Mihhail Kõlvarti juhtimisel kohe eestimeelne võim, tõdeb Ida-Virumaalane Arvo Aller. Ta märkis ka seda, et inimesed ei andnud häält keskerakondlastele ju selleks, et need sotsidesse läheksid. Valijatest on kõige rohkem kahju, ütles Aller.  Paradoksaalne olukord, kus koalitsiooni toetus on kukkunud, aga samas on koalitsioonisaadikute hulk riigikogus kasvanud, leidis Rain Epler. Rohked akna alla minekud ja erakonnavahetused kinnitavad erakorraliste valimiste vajadust, sest parlament väljendab üha vähem valija tahet, sealhulgas koalitsioonierakondade toetuse järsu muutuse tõttu opositsioonierakondade kasuks.

„Kes pakub soojemat tooli? Poliitiline reaalsus on paraku selline, et väga sooje pakkumisi keskerakondlastele ei tehta. Kas Ratas tahab märtrit mängida ja ootab, kuni ta välja visatakse?” küsis Epler.

Mittekodanike valimisõigus tuleks lõpetada, sest see nõrgestab riigi vundamenti, leidsid saatekülalised.

Obstruktsioon on andnud inimestele aega reageerida ja aru saada, milliseid lammutava iseloomuga eelnõusid on Kaja Kallase valitsus riigikokku paisanud. Anti Poolamets tõdes, et sotsid ja reformikad on hakanud maksutõuse üksteise peale ajama ning loobivad vastutust üksteise aeda nagu Saalomon Vesipruul ning Jaan Tatikas koera laipa.

Rahvas maitseb juba praegu Kallase valitsemisperioodi kibedaid vilju, võtsid Vaba sõna stuudiokülalised teema kokku.

Konservatiivide poliitiline vestlussaade “Vaba sõna” on eetris Virumaa TRE raadios igal kolmapäeval kell 19 sagedusel 97,0 MHz. Samuti nüüd ka laupäeviti kell 12. Saade on järelekuulatav ka aadressil https://viru.treraadio.ee/