Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ameerikas jätkub nende teadlaste rahastamine, kelle katsetest võivad valla pääseda uued viirused

-
18.01.2024
Wuhani laboratoorium, kust pääses väidetavalt lahti Covid-19 viirus. Kui inimesed ütlevad “Usaldan teadust!”, siis tasub mõelda, et ka seal töötavad teadlased.
© Scanpix

USA jätkab endiselt teadlaste rahastamist, kes tegelevad nahkhiirtelt, soomusloomalistelt ja teistelt loomadelt viiruste otsimise ja nendega seotud laborikatsetega. Nimelt saab Anthony Fauci poolt toetatud viroloog Peter Daszak selle jaoks USA valitsuselt miljoneid dollareid. Daszaki juhitud organisatsiooni EcoHealth Alliance süüdistatakse Covid-19 viiruse võimalikus loomises enne selle lekkimist Wuhani laborist.

2020. aastast alates on ameeriklased rahastanud EcoHealth Alliance’i 50 miljoni dollariga, mis on ebaproportsionaalselt suur summa. Rahastatud projektid kestavad kuni 2027. aasta augustini ja seda hoolimata Donald Trumpi püüdlustest lõpetada potentsiaalselt ohtlike viirustega eksperimenteerimise projekti rahastamine enne Joe Bideni presidendiks saamist.

EcoHealth Alliance’i tegevus ei piirdu mitte ainult Hiinaga, vaid projektid, mis tegelevad katsetega luua nahkhiirtelt ja teistelt loomadelt pärit viiruste abil ohtlikke biorelvi, leiavad aset ka Myanmaris, Laoses ja Filipiinidel. Ka Taist on leitud üks siiani tundmatu nahkhiire viirus, mis on võimeline kahjustama inimkude väidatavalt peaaegu sama hästi nagu Covid-19.

„USA maksumaksja rahastab hoolimatust,“ hoiatas Rutgersi ülikooli viroloogiateadlane Richard Ebright. „EcoHealth Alliance saab hetkel NIH-ilt [riiklik tervishoiuinstituut] ja kaitseministeeriumilt 50 miljonit dollarit samasuguse hoolimatu uurimuse jaoks, mis suure tõenäosusega põhjustas praeguse pandeemia.“

Covid-19 pandeemia puhkemise järel on Daszak olnud kriitika all mitte ainult EcoHealth Alliance’i võimaliku seotuse tõttu pandeemia põhjustamises, vaid ka põhjusel, et ta püüdis iga hinna eest eitada Hiina kommunistliku partei osalust viiruse lekkimise varjamises Wuhani laborist ja tegeles ka ise viiruse tõelise päritolu varjamisega. Hiina omakorda nägi kõvasti vaeva, et Daszakile antaks ÜRO-s pandeemia uurimisel oluline positsioon.

Fauci, kes oli kuni 2022. aastani USA riikliku allergia ja nakkushaiguste instituudi direktor ja Valge Maja koroonaviiruse töörühma juhtivekspert ning kes pandeemia alguses samuti tuliselt eitas viiruse lekkimist laborist, on esinenud Daszaki organisatsiooni rahastatud konverentsidel.

Allikad: Daily Mail, The National Pulse