Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva karikatuur: ise oleme hädas, aga sõpradele ikka leiame

-
18.01.2024
Tõsi ta on…
© Erki Evestus

Kuigi eestlased toetavad Ukrainat tema võitluses Venemaa agressiooni vastu, ei jää inimestel siiski märkamata see, et õpetajate palkadeks raha ei leita, kuid kui Ukraina abistamine jutuks tuleb, hakkab rahapada kohe podisema. Isegi Lääne pankadele leitakse garantiisid juhuks, kui neil jääb oma raha Ukrainast tagasi saamata. Tähelepanuväärne on see, et Ukraina abistamispakettidest käib läbi sama arv, mis õpetajate palgafondis puudu jääb.

Ja see ei toimu mitte ainult Ukraina osas, raha leitakse ka “majanduse säilenõtkuse” uurimiseks ja mitte väikesi summasid. Või siis roheagenda viimiseks “kolmandatesse” riikidesse. Neid mõttetuid kohti, kuhu päris palju raha eelarvega suunati, on kümneid. Õpetajate palgafond võimurite arvates abivajajate hulka ei kuulu.

Ukrainaga seoses on sotsiaalmeedias välja öeldud üks mõte: nii meie kui muu Euroopa võimupoliitikud räägivad, et “Ukraina sõdib ka meie eest”. Seda võib võtta nii, et sellest, kas Ukraina suudab agressorit võita, sõltub ka see, kas too järgmisena meid ründab.

Aga mõte võib olla ka selline, et las sõdivad Ukrainas, ja mida kauem, seda parem, sest kui Kreml on seal hõivatud, siis on meil hetkel turvalisem. Sellest mõttekäiku toetab fakt, et kaasaegset tapvat relvastust, mis tooks sõjas pöörde, Lääs Ukrainale eriti tarnida ei taha, antakse relvi, millega saab tõrjuda, aga mitte võita.

Kaitseminister Hanno Pevkur teatas meedias, et kohtumisel oma Ukraina kolleegiga olevat tal edasi anda mõtteid, kuidas sõda võita. Lahingu-uudised paraku võidule ei viita.

Karikaturist Erki Evestus on tabavalt kokku võtnud Kaja Kallase valitsuse poliitika ühe tahu.

Uued Uudised