Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Katastroofiline kliimasoojenemine? Talvetormid ja pakane on nõudnud USA-s nädalaga 50 inimese elu

-
20.01.2024
Lumekoristus Alabamas.
© Scanpix

Kliimahüsteerikute jutud ülekuumenevast Maast muutuvad üha absurdsemaks, sest just tänavune talv näitab oma tõelist nägu nii Eestis, Põhja-Euroopas kui ka kogu põhjapoolkeral.

Lakkamatud tormid ja pakane on nõudnud USA-s nädalaga vähemalt 50 inimese elu, tuisku ja külma jätkub mitmes piirkonnas veel ka lähipäevil, teatas meedia reedel.

Miinuskraadid, lumevaalud ja jää on põhjustanud surmaga lõppenud liiklusõnnetusi maanteedel, lennud on ära jäänud, koolid suletud ja tuhanded elektrita.

USA kaguosas asuvas Tennessee osariigis on tervishoiuametnike kinnitusel ilmaga seotud 14 surmajuhtumit. Teisipäeval sai Pennsylvania kiirteel kokkupõrkes treileriga surma viis Mekast palverännakult naasnud naist.

Viis ilmaga seotud surmajuhtumit on registreeritud ka Kentuckys, ütles kuberner Andy Beshear reedel. Oregonis suri kolm inimest elektrilöögist, kui jäätormis kukkus nende seisva auto peale voolu al olev elektriiin.

Oregonis jäi reede õhtul 75 000 tarbijat elektrita ning osariigi kuberner kuulutas välja hädaolukorra.

Kurja ilmaga seotud surmajuhtumitest on teatatud ka Illinois’, Kansase, New Hampshire’, New Yorgi, Wisconsini ja Washingtoni osariigis.

Tuisk kestab mitmes Ühendriikide piirkonnas, seal hulgas Pacific Northwestis, Rocky Mountainsis ja osalt Uus-Inglismaal, eeskätt New Yorgi osariigi lääneosas. Meteoroloogide teatel on Buffalo lähedal viie päeva jooksul maha sadanud ligi kaks meetrit lund.

Pakaseilm jätkub ka USA lõunaosas, kus ei olda sellise talveilmaga ei harjutud.

Mõnel pool on nädalavahetusel oodata veel külmemat ilma.

“Järjekordne arktiline puhang toob külma ilma ja ohtliku tuulekülma Tasandikel, Mississippi orus ja USA idaosas,” ütles riiklik ilmateenistus reedel antud hoiatuses.

Reedel kannatas ilmaolude tõttu ka lennuliiklus, üle riigi tühistati rohkem kui 1100 ja hilines 8000 lendu. (AFP-BNS)