Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaal avaldati meelt “paremäärmusliku” AfD vastu. Mis selle taga on?

-
22.01.2024
Palju roppust – tüüpiline vasakpoolsetele.
© Scanpix

Lääne-Euroopas toimuva kohta meedias levitatavat infot ei maksa juba ammu tõsiselt võtta, seda tuleks alati kontrollida sõltumatutest allikatest või siis lugeda teise poole infot ka ja siis üritada mõista, mis on toimumas.

BNS vahendab agentuuri France Presse (AFP): “Pühapäeval osalesid sajad tuhanded inimesed Saksamaal meeleavaldustel paremäärmusliku erakonna AfD vastu, protestid korraldati pärast ajakirjanduses ilmunud infot, mille kohaselt AfD liikmed arutasid kohtumisel paremäärmuslastega immigrantide ning “ühiskonda halvasti sulandunud” inimeste massilist väljasaatmist.” Mõningad andmed räägivad 1,4 miljonist protesteerijast erinevates linnades (riigi rahvaarv on 83,2 miljonit).

Mida tähendab “paremäärmuslus” Saksamaal ja kogu Lääne-Euroopas? Kõnekas on see, et Saksamaa majandusminister Robert Habeck nimetas kliimameetmetest tingitud poliitika ja kärbete vastu protesteerivaid põllumehi “putinistideks” ja “paremäärmuslasteks”. See näitab, kui lihtne on sellist silti külge saada.

Paremäärmuslasteks tembeldatakse Lääne-Euroopas juba kõik, kes võitlevad massimigratsiooni ja “uusväärtuste” vastu ning erilised “paremäärmuslased” on need, kes tahavad ka mingeid samme astuda, et vähendada massirände mõjusid. Nagu AFP uudis ütleb, tekkisid “protestid” sellest, et “arutati “ühiskonda halvasti sulandunud” inimeste massilist väljasaatmist”.

Saksamaal on ebaseaduslike migrantidega tõesti suuri probleeme – nad on sooritanud nii kriminaalkuritegusid kui terroriakte (2016. aasta algas rändekriisiga värskelt riiki saabunud moslemimeeste massikäperdamisega valgete naiste vastu Kölnis ja teistes Saksa linnades) ning ka lihtsalt parasiteerivad riigis, mis on hädas nende ülalpidamisega. Mis mõtet oleks aga olla üldse massimigratsiooni vastu, kui lisaks sellele piiripanemisele ei nõutaks ka nende väljasaatmist, kel pole õigust riigis olla? Jutt käib ju “ühiskonda halvasti sulandunud” migrantidest, mis tähendab, et nad ei kohandu Saksamaa olude ja Euroopa kultuuriruumiga.

Liberaalsed valitsused võitlevad massimigratsiooni vastastega just hirmust selle ees, et nood hakkavadki ette võtma samme ebaseaduslike migrantide vastu. Ehedalt on seda näha Prantsusmaal – president Macron on hoiatanud islamiseparatismi eest, aga kui parempoolsed teevad katset midagi migratsiooni tagajärgede vastu ette võtta, siis suunatakse repressioonide teravik nende, mitte islamistide vastu. Valitsus kardab vägivallapuhangut riigis, mida on kõige rohkem karta moslemikogukondadest, aga maha hakata suruma prantsuse rändevastaseid, et nood ometi ei ärritaks migrante üles – oma ühiskonda on lihtsam raamidesse suruda, kui võõrsilt tulnud ohtlikke teistsuguse mentaliteedi esindajaid.

Kui Saksamaal tahetakse AfD-d keelustada “äärmusluse” tõttu, siis just sellepärast, et erakond tahab massimigratsioonile käe ette panna ja seda tõsiselt, Saksa valitsusringkonnad aga tahavad just massirännet – nii demoniseeritakse rändevastane erakond, et teda saaks keelustada. Võttes arvesse AfD üha suurenevat populaarsust, ei annaks keeld midagi, vaid ajaks olukorra veelgi hullemaks. Muide, AfD tähenduseks on “Alternative für Deutschland” ehk Alternatiiv Saksamaale – ja seda alternatiivi migrandilembeline liberaalne-vasakpoolne leer ei taha lubada.

Samas teatab AFP ka naabrite juurest: “Austria hoiatab suure juurdevoolu eest paremäärmuslusse”. Sest ka Austria on migrantidest üleküllastunud, Taanis kehtestatakse üha uusi piiranguid ja Iirimaa rahvas protesteerib massirände vastu. “Paremäärmuslusel” on kõvasti potentsiaali.

Saksamaa omapära on see, et pärast Teist maailmasõda ja Hitleri režiimi kuritegusid pandi kogu saksa rahvas kollektiivselt ajaloolist saatust ja iseennast häbenema ning see on mõjunud nii, et sakslased üritavad ennast meeleheitlikult natsismist eraldada. Nii annabki natsisüüdistust kasutada ka poliitilistes heitlustes, et oponente demoniseerida. Ilmselt on AfD-l ka teatud seoseid natsismiga, aga see on eraldi teema. Praegu aga demoniseeritakse teda just natsiparalleeliga.

Kui Saksamaal oligi tänavatel 1,4 miljonit “paremäärmusluse” vastu protestijat, siis sellest ei maksa heituda: Saksamaal on tugev punaroheline vasakpoolne leer ning lisaks on riigis sisserännanuid üle kümne protsendi rahvastikust. Ainuüksi 2015.-2016. aastate rändelainega saabus kantsler Angela Merkeli kutsel üle miljoni süürlase. Mõistagi on sellise massiga lihtne massiproteste korraldada, eriti kui nad ära hirmutada väitega, et AfD tahab nad kõik koju saata. Hiljutised protestid Gaza toetuseks näitasid, et Saksamaa migrandimass on tohutuks jõuks kasvanud ja nii on neid lihtne ka “paremäärmuslaste” vastu organiseerida.

Iseasi on hoopis see, kui palju on Saksamaal AfD pooldajaid – valimised liidumaadel on näidanud erakonna populaarsuse kiiret kasvu, mis omakorda tõestab, et sakslased on massimigratsioonist väsinud. Ka Saksa riik asus hiljuti kontrollima migratsiooni piiril Ida-Euroopa riikidega, mis tõestab üleküllastatust migrantidega – liidumaad ei suuda neid lihtsalt enam ära majutada.

Saksamaa kohal on tumedaid pilvi veelgi – kliimameetmete vastu protesteerivad põllumehed on tehnikaga tänavatel, nendega liitusid veokijuhid ning uus uudis ütleb: “Saksa vedurijuhid alustavad sel nädalal palga- ja tööajanõudmiste toetuseks oma kõigi aegade pikimat kuuepäevast streiki, teatas esmaspäeval ametiühing GDL.” Kaks suurt riiki, Saksamaa ja Prantsusmaa on suurte konfliktide lävel, sest ka viimasest teatab AFP: “Prantsuse põllumehed ähvardasid uute protestidega.”

“Paremäärmuslus” aga tugevneb Lääne-Euroopas tõesti, sest massimigratsioon on muutunud laastavaks ja pendel langeb migrandilembusest nendevastasusse.

Uued Uudised