Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti õpetajad pole erand – ka Saksamaal algas kuuepäevane vedurijuhtide streik

-
24.01.2024
Saksamaal jäid rongid seisma.
© Scanpix

Eestis üritab võimuleer streikivaid õpetajaid demoniseerida, kujutades neid ühiskonna elu seiskajatena, kuid Lääne-Euroopas on tööseisakud tänasel päeval väga levinud – Saksamaal lisandusid põllumeestele ja veokijuhtidele ka vedurijuhid.

Saksamaal seiskus kolmapäeva varahommikul rongiliiklus, sest vedurijuhid alustasid kuuepäevast streiki palga- ja tööajanõudmiste läbisurumiseks. Ametiühingu GDL streik avaldab riikliku raudteefirma Deutsche Bahn reisi- ja kaubaliiklusele mõju esmaspäeva õhtul kella 18.00-ni.

Ametiühing korraldas jaanuari algul kolmepäevase streigi ja eelmisel aastal kaks 24-tunnist tööseisakut.

Kolmapäeval jäi rongliiklus üle Saksamaa, aga ka linnalähiliinidel seisma ning inimestel jäänud üle muud, kui sõita auto, bussi või lennukiga. Nagu varasemategi streikide puhul ei sõida umbes 80 protsenti pikamaarongidest ning olulised piirangud on ka piirkondlikus rongiliikluses, teatas Deutsche Bahn. Häired on ka kaubarongiliikluses.

“Häiritud on Euroopa kaubaliiklus läbi Alpide, Poola ja Skandinaaviasse, aga ka Hollandi ja Belgia meresadamatesse,” teatas riiklik raudteefirma.

Ametiühing nõuab inflatsiooni kompensatsiooniks palgatõusu ning töönädala lühendamist praeguselt 38 tunnilt 35-le.

Deutsche Bahn lükkas kolmapäeval tagasi ametiühingu ettepanekud edasisteks läbirääkimisteks, öeldes, et neis korratakse juba tuntud maksimumnõudeid.

Transpordiminister Volker Wissing ütles, et valitsus ei välista arbitraažimenetlust GDL-i ja Deutsche Bahni vahel.

“Kui asjad on nii ummikus, et me ei saa enam üksteisega rääkida, siis on meil hädasti vaja vahendust või arbitraaži,” ütles minister avalikõiguslikule raadiole Deutschlandfunk. (AP-BNS)