Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: EPL on „suurem väljaanne“! Kremli meedia kuritarvitab EELK-i nime. KOOS/Вместе ähvardab EV peaministrit ja eestlasi

-
26.01.2024
Gerli Tali foto

Meie peavoolumeedia on vahel ikka päris halenaljakas: ise midagi propageerib ja siis seejärel viitab sellele, et näe, mida nõutakse! Ehk alguses soperdatakse ja siis üritatakse legitimiseerida, sellele viidates. Nagu rahapesus.

Eriti naljakalt kukub see välja Delfil, mil on väljaandeid, nagu ühe kere küljest kasvavaid vene lohe päid, ja siis nad kõik viitavad teineteisele ja mingile „üksmeelsele“ arvamusele. Peades pole ajusid, kogu tarkus tuleb ühisest mahukast maost.

Täna kirjutabki Delfi: „Eesti suuremad lehed mõistavad hukka peaministri otsuse presidendi vastuvõtule mitte minna“.

Tekkib kohe küsimus, – mis „suuremad“ lehed need on?

„Eesti Päevalehe, Õhtulehe ja Postimehe juhtkirjad kritiseerivad Kaja Kallase otsust vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõtule mitte minna, leides, et see ei ole kohane,“ täpsustab Delfi.

No näete, see on üks ränga vaimse segaduse tundemärke: Delfi, mis on ka EPL, viitab EPL-ile kui „suuremale lehele“, ja hakkab siis seda tsiteerima. See on sama hea, kui näiteks kõne all olev peaminister hakkaks äkki pressikonverentsil iseendale viitama: „Nagu kinnitas Kaja Kallas“, „nagu tegi kõigi aegade suurem ja Eesti esimene naispeaminister Kallas“, „täpselt nagu väidab ka Kallaskaja“ jne.

Kusjuures Õhtuleht on ikka täiega kõmuväljaanne, äärmiselt kollane tabloid, nii et avaldagu oma arvamust Kaja Kallase riietuse, söögivaliku või eraelu kohta, see on šmutovlaste tase ja kompetents.

Nüüd suurusest. Postimehe kohta ei oska öelda, nende andmed on salastatud, aga ilmselt mitte heast elust – kui oleks millega hoobelda, siis turumajanduse tingimustes ikka hoobeldakse. „Suur“ EPL kuivas just oma pabertiraaži võrra kokku, need digitellimused on aga sama elektrooniline number, nagu e-valimiste tulemused või Raimond Kaljulaidi suursponsorite Turõgini ja Potapenko krüptovaluuta (kõik kolm kaasosalist tuleks Ameerikale välja anda).

Eesti vaba sõna suurimad väljaanded on ikka Uued Uudised ja Objektiiv, nii et teie seal ärge eriti õhku täis minge. On selline tunne, et Kaja Kallase valitsus kärpis uue aasta algusest varem erapeavoolule eraldatud priskeid summasid, ja te hakkasite kohe nii mässama.

+ + + + + + +

Venemaa meedia teeb praegu hoogsat propagandat, väites, et „Eesti Luterlik Kirik nõuab metropoliit Eugeni kohta tehtud otsuse ülevaatamist“.

Just sellise pealkirjaga uudisega esines isegi ühe põhilise Kremli kihutuslehe Moskovski Komsomolets siinne filiaal MK Estonija.

Kuidas on osutunud võimalikuks, et ajal, kui ei EELK ega selle juht peapiiskop Urmas Viilma pole teinud sel teemal mitte mingeid ametlikke avaldusi, omistatakse meie eesti kirikule selliseid seisukohti ja avaldusi? Kas meie kirik on ikka ära teeninud sellist maineplekki?

+ + + + + + +

Riigi poolt maksuvabastusega toetatud „õiguskaitsekeskuse Kitež“ estofoobne portaal dokole.eu avaldas vene ja eesti keeles grupeeringu KOOS/Вместе liikme Ülle Pukki (olevat „ettevõtja tervishoiu alal) pika raevuka ähvarduse eesti riigi aadressil. Loomulikult liigub see üleskutse ka teistesse “vene maailma” väljaannetesse, nii Eestis kui ka mujal, ka Venemaa meediasse. Üleüldse on kummaline, et äge rünnak eesti peaministri ja riiklike institutsioonide vastu algas kuidagi sünkroonselt nii kremlimeelsetes ringkondades kui ka eesti peavoolumeedias. Loodetavasti on see juhuslik kokkusattumine, aga ajad on nii segased ja ärevad, et mine sa tea…

Mõned tsitaadid sellest ülalnähtava meditsiinilise töötaja Puki läkitusest massidele (kirjaviis muutmata):

„Soovitan teil kiiremas korras vabastada meie väärastunud ühiskonna süütud ohvrid, poliitvangid, eesotsas Aivo Petersoni ja Allan Hantsomiga , sest vastasel juhul tuleb riigil hakata maksma miljoneid valurahaks süütute kodanike poliitilise ahistamise eest. Kas keegi teist seal Toompeal on mõelnud sellisest stenaariumist, kus varsti on Venemaa, USA ja Euroopa suured sõbrad?. Harige ennast ajaloos, ükski vaen ei kesta igavesti! Vaenlane pole mitte Venemaa, vaid rahvavaenlased istuva Toompeal… Arvate, et hakkate ülbelt inimesi riigist välja küüditama, kelle “meelsus” on “ohtlik”? Soovitan Kallasel oma auhinnad ja muu tilulilu kokku pakkida, sest varsti võib jalga laskmisega kiireks minna. Soovitan teha oma viimased tantsud , trallid ja kallid, sest kohtupäev koputab varsti uksele… Kes veel pole aru saanud, siis ütlen veelkord; Zelenskiga on finito,, Ukraina on käpuli, USA enam rahasid ei anna ja NATO ühtsus on muinasjutt. Mida või keda Te seal Toompeal ootate? Mingit valget laeva või lennukit, kes Eestit “päästma” tuleb?“

Ähvardatakse EV peaministrit, Eestit ja eestlasi. Kaua veel, Kapo?

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: kiiresti ainult kassid sünnivad, Postimees!