Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Üha rohkem Euroopa farmereid tuleb teedele-tänavatele: protestivad Belgia põllumehed blokeerisid tähtsa maantee

-
29.01.2024
Belgia põllumeeste protest Valloonias.
© Scanpix

Holland, Saksamaa, Prantsusmaa, Leedu… nüüd on protestile tõusnud ka Belgia põllumehed, kusjuures oluline on fakt, millest peavoolumeedia vaikib: meelt avaldatakse valitsuste poliitika vastu, mille põhjuseks on nn rohepööre.

Belgia põllumehed blokeerisid pühapäeval riigi lõunaosas tähtsa maantee osana üha kasvavast rahulolematusest üle Euroopa.

Kümnete traktoritega aegluubis liikunud põllumehed seiskasid liikluse E42 maanteel Namurist põhja pool.

Mõnele traktorile oli kinnitatud Belgia ja ametiühingu lipud. Plakatitelt võis aga lugeda: “Kui meie sureme, teie nälgite” ja “lapsepõlve unistus on muutunud õudusunenäoks”.

“Korraliku palga teenimine on muutunud võimatuks,” ütles noorte põllumeeste ametiühingu FJA kõneisik Pierre d’Hulst AFP-le.

“Me kutsume ühisele põllumajanduspoliitikale, mis arvestab reaalsusega kohapeal,” lisas ta.

“Põllumehed peavad tegema enamat üha väiksemate ressurssidega. Me oleme valmis tegema jõupingutust, kuid me peame saama korralikult elada,” rõhutas d’Hulst.

Ta märkis, et ametiühingu liikmed on ebaõiglases konkurentsis eksportkaupadega, mis ei pea vastama samadele karmidele keskkonnanõuetele.

Laupäeval sõitis umbes 100 traktorit Monsi ringteel, korraldades protestiaktsiooni.

Põllumeeste pahameel on üle keemas üle Euroopa, eriti Prantsusmaal, kus põllumajandusametiühingud on lubanud võtta Pariisi piiramisrõngasse, et avaldada valitsusele survet töötasu, maksude ja seadusandluse osas. (AFP-BNS)