Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Euroopa Liidus on tekkinud “revolutsiooniline situatsioon”, sütikuks on Brüsseli rohepöörane põllumajanduspoliitika

-
31.01.2024
Euroopas on justkui revolutsioonide ajastu tagasi. Prantsusmaal toimuv meenutab Bastille`i ründamist.
© Scanpix

Lääne-Euroopa on tules, teedele ja tänavatele on ilmunud tuhanded traktorid ja muu põllumajandustehnika, mis tekitab liikluskaose, aktsioonidega on liitunud Hollandi, Saksamaa, Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Poola, Belgia, Rumeenia ja paljude teiste maade maaharijad, ning protestid koguvad üha enam hoogu.

Kõik sai alguse juba mullu suvel, kui proteste alustasid Hollandi farmerid, põhjuseks valitsuse kliimapoliitika, mis võttis oma karmide piirangutega paljudelt taludelt jätkusuutlikkuse. Kõik põllumehi ärritavad ettevõtmised, olgu see erikütuste või taimekaitsevahendite kasutamine, laiemas plaanis igat moodi kägistavad keskkonnanõuded ja “saastavate” kütuste kallinemine, on seotud rohepöördega. Hollandi ja teiste riikide valitsused on keeldunud järeleandmisi tegemast või on teinud seda liiga vähe, ja protestid levivad üha uutesse riikidesse.

See on Euroopas esimene tõsine protestilaine kliimameetmete vastu, millega liituvad varsti ilmselt üha uued valdkonnad, eriti transpordivaldkond, kust tõrjutakse 2035. aastaks välja sisepõlemismootorid. Brüsselist saabuvad uudised, mis meieni jõudsid Keit Pentus-Rosimannuse kaudu, näitavad, et selle ettevõtmise utoopilisusest saadakse üha enam aru ka Brüsselis.

Euroopa liberaalne-vasakpoolne poliitiline “eliit” aga on elust sedavõrd võõrdunud, et nad ei saa toimuvast aru ning otsivad põhjusi mujalt. Prantsuse president Emmanuel Macron hoiatas teisipäeval seoses üle Euroopa levinud põllumeeste protestidega, et kõiges ei maksa süüdistada Euroopa Liidu poliitikat, kuid paraku just see ongi põhjus. Saksa valitsus on oma põllumehi süüdistanud “putinismis” ja “paremäärmusluses”. Nagu Prantsusmaal “kollaste vestide” puhul loodab eliit, et streigid vaibuvad ajapikku, kui endale kindlaks jääda, kuid nüüd näitab sündmuste areng, et protestid pigem laienevad ja Brüsseli nomenklatuur peab kas järele andma või lähevadki asjad revolutsioonini.

Üks protestide põhjus on kahtlemata Euroopat laastav rohepööre, mis muuhulgas hävitab kontinendi konkurentsivõime maailmamajanduses, kus maad võtavad üha uued “tegijad”, kuid kriis on veelgi sügavamal – elust irdunud globalistlik rahandus-, majandus- ja poliitiline eliit on reaalsusest sedavõrd eemaldunud, et nad ei näe enam, mida rahvad ja ühiskond tegelikult tahavad, ja nad on valmis kasvõi jõudu kasutama, et proteste vaigistada. Seni ollakse sellest siiski hoidunud, sest vägivald võib mõlema poole jaoks asjad kontrolli alt välja viia.

Järgnevalt võivad protestid aga tabada kogu Euroopa Liidu poliitikat, kuna inimesed võivad pöörata jätkuva massimigratsiooni vastu, mis mõjub Lääne-Euroopa majandustele hävitavalt, sest migrantidele minevad sotsiaaltoetused nõuavad tohutult raha, sisserändajad on seal kuritegevuse ja terrorismiga loonud ebaturvalisuse õhkkonna, paljudes riikides on nende tõttu korterikriis ja nii edasi.

Euroopa Liit on muutunud ka totalitaristlikuks, rünnates sõnavabadust, represseerides liikmesriike ja võttes neilt üha enam otsustusõigust – Brüsseli impeeriumipoliitika on samuti üks püssirohutünn.

Uudised Euroopa Liidust räägivad järgmist.

Hispaania kolm suuremat põllumeeste ametiühingut andsid teisipäeval teada, et ühinevad lähinädalatel rea “mobilisatsioonidega” üleeuroopalise protestiliikumisega. “Euroopa ja Hispaania põllumajandussektorit ähvardab kasvav frustratsioon ja rahulolematus Euroopa regulatsioonidega loodud raskete tingimuste ja pärssiva bürokraatia tõttu,” teatasid ametiühingud Asaja, UPA ja COAG.

Kümned Itaalia põllumehed avaldasid teisipäeval Milano lähedal traktoritega meelt, kogunedes ühele viimasel ajal üle riigi hoogu võtnud protestiaktsioonidest.

Viimastel nädalatel on traktoritega teid tõkestavate põllumeeste meeleavaldused aset leidnud üle riigi Sitsiiliast Trentoni, kuid ei ole jõudnud Prantsusmaa, Saksamaa ja Belgiaga võrreldavale tasemele. Meeleavaldajatele teevad viha Euroopa Liidu regulatsioonid, inflatsiooni mõju ja toodetele kehtestatud maksud.

“Euroopa kehtestab meile mõttetuid reegleid. Me ei suuda enam elatist teenida…, me tahame teenida rohkem raha ja et meie tooteid hinnataks nende tegeliku väärtuse põhjal,” ütles Milano lähedal Melegnanos meeleavalduse korraldajate hulka kuuluv Luisito Naldi. “Me oleme väsinud,” ütles ta ja väitis, et olukord on nii raske, et mõned Lõuna-Itaalia põllumehed on endalt elu võtnud.

Prantsuse põllumehed blokeerivad teisipäeval teist päeva Pariisi ümbruse kiirteid, püüdes valitsuselt rohkem järeleandmisi välja pressida.

Põllumehed on avaldanud üle nädala meelt kütusetoetuse vähendamise, napi sissetuleku, piirangute ja keskkonnapoliitika vastu, mis protestijate sõnul vähendab nende konkurentsivõimet. Põllupidajad on üle riigi takistanud traktorite ja veoautodega maanteid ja tekitanud liiklusummikuid.

Esmaspäeval piirati Pariis traktorite ja muude põllutöömasinatega sisse, nii et mitut maanteed mööda ei pääsenud autoga linna.

Belgia põllumehed blokeerisid pühapäeval riigi lõunaosas tähtsa maantee osana üha kasvavast rahulolematusest üle Euroopa. Kümnete traktoritega aegluubis liikunud põllumehed seiskasid liikluse E42 maanteel Namurist põhja pool.

Mõnele traktorile oli kinnitatud Belgia ja ametiühingu lipud. Plakatitelt võis aga lugeda: “Kui meie sureme, teie nälgite” ja “lapsepõlve unistus on muutunud õudusunenäoks”.

“Korraliku palga teenimine on muutunud võimatuks,” ütles noorte põllumeeste ametiühingu FJA kõneisik Pierre d’Hulst AFP-le. “Me kutsume ühisele põllumajanduspoliitikale, mis arvestab reaalsusega kohapeal,” lisas ta.

“Põllumehed peavad tegema enamat üha väiksemate ressurssidega. Me oleme valmis tegema jõupingutust, kuid me peame saama korralikult elada,” rõhutas d’Hulst.  Ta märkis, et ametiühingu liikmed on ebaõiglases konkurentsis eksportkaupadega, mis ei pea vastama samadele karmidele keskkonnanõuetele.

Laupäeval sõitis umbes 100 traktorit Monsi ringteel, korraldades protestiaktsiooni.

Euroopas streigitakse ka palga ja töötingimuste pärast.

Saksa ametiühing Verdi kuulutas reedeks välja üleriigilise ühistranspordi streigi nõudmaks palkade tõstmist ja töötingimuste parandamist. Streigiga võib ühineda üle 90 000 kohalike bussi-, trammi- ja metroofirmade töötaja. Deutsche Bahni kaug- ja regionaalronge, mille vedurijuhid streikisid eelmisel nädalal, tööseisak ei puuduta.

Saksamaa lennujaamade julgestustöötajad korraldavad neljapäeval kõrgema palga nõudmiseks streigi, teatas nende ametiühing. Tööseisak korraldatakse Frankfurdi, Berliini ja veel üheksas lennujaamas üle riigi, teatas ametiühing Verdi.

Euroopa põleb. See meenutab 1848. aasta revolutsioone, mis mõnes riigis olid tuntud ka kui Rahvaste kevad, Rahvaste ärkamine või Revolutsiooni aasta – need vapustasid 176 aastat tagasi kogu Euroopat. See jäi kõige laiaulatuslikumaks revolutsiooniliseks laineks Euroopa ajaloos. Revolutsioonid olid olemuselt põhiliselt demokraatlikud, eesmärgiga eemaldada vanad feodaalstruktuurid (praegu Brüsseli omad – toim.) ja luua sõltumatud rahvusriigid. Revolutsiooniline laine algas veebruaris Prantsusmaal ja levis kohe üle enamuse Euroopa ja osaliselt Ladina-Ameerikasse. (Vikipeedia)

Uued Uudised

Samal teemal Euroopa eliidi ja riikide valitsuste seas levib oikofoobia – omaenda rahva vihkamine, mida varjatakse “paremäärmusluse” narratiiviga