Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Mitu suurt rahvusvahelist arendajat lahkusid riigi poliitika tõttu Eestist juba mullu

-
01.02.2024
Tuulepark
© Uued Uudised

Kuigi kliimaministeeriumi sõnul on riigikontrolli tuuleenergia auditis tehtud kriitika põhjendamatu ja aegunud, peavad arendajad olukorda auditis kirjeldatust veelgi tõsisemaks. Viimase kümne aasta seisak Eesti tuuleparkide arenduses on sundinud mitut rahvusvahelist tegijat käsi üles tõstma ja siit lahkuma.

„Riigi poolt on ette võetud palju uusi meetmeid olukorra parendamiseks, kuid need ei ole täna jõudnud veel tulemust anda. Me absoluutselt loodame parimat, kuid me tuleme välja kümneaastasest seisakust, kui uusi tuuleparke ei rajatud,“ ütles Delfile tuuleenergia assotsiatsiooni tegevjuht Terje Talv täna avalikustatud riigikontrolli tuuleenergia auditi tulemuste kohta.

Audit kritiseeris nii kliimaministeeriumi kui ka regionaal- ja põllumajandusministeeriumi selles, et tuuleenergia arendamiseks sobivat keskkonda luuakse liiga aeglaselt.

 

Artiklis seisab, et eelmisel sügisel lahkusid Eestist mitu maailma suurt meretuuleparkide arendajat.

 

Riigikontroll tõi oma eile avalikustatud auditis muu hulgas esile, et riik peaks kiiremas korras võtma ka seisukoha tuumaenergia kohta, sest taastuvenergia osakaalu suurendamise kõrval on vaja ka juhitavaid energialiike, mis aitaksid energiasüsteemi tasakaalus hoida. Taastuvenergia arendajad selles küsimuses seisukohta ei võta.

 

Allikas:

https://arileht.delfi.ee/artikkel/120266681/olukord-on-toepoolest-halb-mitu-suurt-rahvusvahelist-arendajat-lahkusid-riigi-poliitika-tottu-eestist-juba-mullu

 

Loe ka siit:

Riigikontrolli karm kriitika: taastuvenergia tootmise kolmekordistamine aastaks 2030 ei pruugi olla realistlik