Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari selgitus: me kartsime, et meilt varastatud raha läheb Ukrainale

-
01.02.2024
Viktor Orban.
© FB

Liberaalset peavoolumeediat ei maksa kunagi pimesi uskuda, eriti veel globalismimeelset AFP-d, kuid üks äsjane selgitus Ungari kohta väärib tähelepanu.

BNS vahendab: “Ungari peaminister Viktor Orbán ütles neljapäeval, et sai Euroopa Liidult garantii Ungarile ette nähtud, kuid külmutatud miljardite eurode kohta ning loobus seetõttu vetostamast finantsabi Ukrainale.

Orbáni sõnul kartis Ungari, et talle mõeldud raha läheb Ukrainale. “Me saavutasime lõpuks kokkuleppe kontrollmehhanismis, mis tagab selle raha mõistliku kasutamise ja me saime garantii, et Ungari raha ei lähe Ukrainale,” ütles ta.”

Jutt käib nn taasterahastust, mis suuremas osas ei ole mitte EL-i raha, vaid kõigi liikmesriikide poolt võetud ühislaen pandeemia tagajärgede leevendamiseks. Kui raha hakati jaotama, võttis Brüssel endale õiguse ühisraha “näo järgi” jaotama hakata, võttes aluseks kuulekuse “liberaalsetele väärtustele” ning jättis Ungari ja Poola ilma neile kuuluvast rahast, mis Ungari puhul on 7,5 miljardit eurot.

Nende kahe riigiga oli Brüsselil ammu kana kitkuda, sest Poola ja Ungari ei võtnud algusest peale vastu kvoodipagulasi ning seisid vastu homoagendale. Nende vastu keerutati üles rida valesüüdistusi alates kohtureformist ja lõpetades väidetava ajakirjandusevabaduse piiramisega, mis ei vasta tõele.

Ungari on ammu üritanud oma raha kätte saada ja leidis selle tarvis efektiivse olevat blokeerida Ukraina-abi. Võib tunduda väga valena, aga nagu streikidegi puhul on alati efektiivsem rõhuda kõige valusamale kohale. Seejuures pole Brüssel Ungarist sugugi parem – tal olnuks võimalik loobuda taasterahastu sidumisest vasakideoloogiatega ja anda Ungarile tema oma raha kätte, aga Euroopa Liit ei teinud seda. Pigem võib ka EL-i süüdistada Ukraina blokeerimises, sest nad ei suutnud Venemaa purustamise nimel loobuda vasakliberaalse idoloogia pealesurumisest neile, kes seda ei taha.

Sotsiaalmeedias on seda konflikti kirjeldatud nii: kujutage ette, et üks seltskond ettevõtjaid võtab ühislaenu, et oma valdkond jalule tõsta. Üheskoos võetakse, üheskoos vastutatakse tagasimaksmise eest. Siis otsustab suurem osa seltskonnast paari agitaatori õhutusel, et kaks ettevõtjat siiski oma laenuosa kätte ei saa, sest pole osa võtnud teiste skeemitamisest (migrantide ja homoagenda pealesurumist EL-is võib nii kirjeldada küll). Kuna nood nõuavad oma osa, asutakse hoopis neid avalikkuse ees valskuses süüdistama, jätmaks ka nende osa enda kätte.

Ungari kartus, et Ukraina-paketis võidakse ära anda ka neile kuuluvad 7,5 miljardit eurot taasterahastusest, tundub igati põhjendatud olevat. Euroopa Liidu rahaasjad pole sugugi head, “tänu” kliimameetmetele kaotab ta konkurentsivõimet maailmaturul, suured summad kuluvad kasvava migrandivoolu poputamiseks, tervel kontinendil on lahti läinud suur streigilaine, sest elu heaoluühiskonnas halveneb – ja kui küsida, kas Euroopa Komisjon on võimeline valskusega Ungari raha kusagile mujale suunama, siis vastus on “jah”.

Maailmas pole paljud protsessid sellised nagu nad paistavad või nagu neid massimeedias poolt näidatakse, ja ka Ungari-Brüsseli konflikt pole mustvalge. Ungari lihtsalt seab oma maa ja rahva esikohale, Brüssel aga tahab kõike ja kõiki käsutada.

Uued Uudised