Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ÜRO-d tabavad üha uued süüdistused

-
02.02.2024
ÜRO hakkab muutuma sama ebausaldatavaks nagu oli kord Rahvasteliit.
© Scanpix

Alles hiljuti puhkes skandaal ÜRO Palestiina põgenike abiagentuuri (UNRWA) ümber, kuna selgus, et terve hulk agentuuri Gaza töötajatest olid kas otseselt või kaudselt seotud 7. oktoobri Hamasi terrorirünnakuga. Nüüd on selgunud, et ka Iraagis “ussitab”.

ERR vahendab: “Ajalehe The Guardian allikad teatasid, et Iraagis vohab endiselt korruptsioon ning ÜRO arenguprogrammi (UNDP) heaks töötavad inimesed nõuavad seal altkäemaksu. Programmi rahastavad rikkad lääneriigid.

Lääs jätkab Iraagi ülesehitamist ning ÜRO on selle jaoks loonud spetsiaalsed fondid. Hoolimata sellest, et Iraak on maailma suuruselt neljas naftatootja, siis Lääne maksumaksja raha skeemitatakse endiselt kõrvale.

Jutt käib UNDP poolt käivitatud Iraagi stabiliseerimisfondist, milles osalevad rikkad lääneriigid. Kokku on fond saanud ligi 1,4 miljardit eurot.

The Guardian suhtles umbes 30 praeguse ja endise UNDP Iraagi töötajaga. Nende sõnul on organisatsioon liitunud kohaliku altkäemaksu kultuuriga.”

Maailmaorganisatsioon on muutunud suureks bürokraatiaaparaadiks, kuhu kaovad suured rahad, ÜRO inimesed on segatud Kolmanda maailma riikide sisetülidesse ning suures plaanis ajab see moodustis sageli ka ideoloogilist joont. (ERR-UU)