Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hullumeelsuselt on piirid võetud: Suurbritannias tahetakse seadustada soomuutmist pärast surma

-
05.02.2024
Sooideoloogia jõudis ka surnuaedadesse.
© Scanpix

Ühendkuningriigi parlamendisaadik Charlotte Nichols tuli välja ettepanekuga lisada seadusandlusesse muudatuse, mis lubaks ametlikult muuta inimese sugu pärast tema surma. Vasakpoolne leiborist Nichols soovitab täiendada 2004. aastal vastuvõetud sooidentiteedi tunnustamise seadust (Gender Recognition Act) ja lisada sinna klausel, mis võimaldaks „surnud transsoolisi inimesi mälestada seaduslikult soo järgi, kellena nad end elu ajal identifitseerisid“.

Tõuke muudatusettepaneku esitamiseks andis pea 14 000 inimese poolt allkirjastatud petitsioon, millega nõuti seaduse muutmist pärast 16-aastase Brianna Ghey tapmist. Brianna oli transsooline teismeline, kes alaealisena ei olnud veel saanud oma sugu seaduslikult muuta. „Petitsiooni koostamise aluseks oli minu valija Brianna Ghey mõrv, kelle elu katkes jõhkralt enne, kui ta oli piisavalt vana, et saada ametlikku seaduslikku tunnustust selle kohta, kes ta oli ja kuidas tema perekond, sõbrad ja meie kogukond teda mäletavad,“ ütles Nichols The Telegraphile. Ta kinnitas, et jätkab võitlust seaduse muutmise nimel, kuna on veendunud reformide vajalikkuses.

Kriitikute sõnul võib seaduse selliselt muutmine tuua kaasa transsooliste n-ö iseenda diagnoosimise normaliseerumise (s.t enda soo „muutmine“ ilma arsti kinnituseta).

Perehariduse fondi (The Family Education Trust) eestvedaja Lucy Marshi sõnul on äärmiselt murettekitav, kuidas leiboristid üritavad suruda läbi soodüsfooria isediagnoosimist tagaukse kaudu. „Kui koronerid tohivad hakata ametlikes registrites valetama surnud laste soo kohta, siis on tegemist libeda teega iseenda diagnoosimise normaliseerimise suunas, nii et see muutub tavapäraseks ka NHS-s [Ühendkuningriigi tervisekassa],“ ütles Marsh. „Kui selline asi on seadusega lubatud, siis mis takistaks edaspidi surnud inimese registreerimist „mittebinaarsena“ või imikute registreerimist teisest soost sündinuna? Valitsus peab sellele karmilt vastu astuma ja tagama, et NHS-i tegevus tugineb reaalsusel mitte fantaasiatel.“

Briti väidetavalt konservatiivse valitsuse võrdõiguslikkuse minister Stuart Andrew sõnul ei ole valitsusel küll plaanis muuta seadust, aga kui inimene on identifitseerinud end teisest soost olevana ja seda on ametlikult tunnistatud, „siis me eeldame, et organisatsioonid suhtlevad tema pereliikmetega lähtudes inimese uuest soost“. Andrew sõnul võiks nende organisatsioonide hulka kuuluda ka NHS.

Andrew kommentaari kritiseeris teravalt Brexiti eestvedaja Nigel Farage: „Tooride näol on tegemist woke-valitsusega, kes üritab teeselda, nagu nad seda ei oleks, ja nad valetavad valijatele järgmiste valimiste eel. Meil on selleks piisavalt tõendeid.“

Allikas: Breitbart News, The Telegraph