Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mis on saanud riikide enesemääramisõigusest? USA suursaadik avaldas Leedule survet LGBTIQ partnerluse seaduse osas

-
06.02.2024
Kus on Bideni-USA, seal on kohe ka homotrall.
© Scanpix

Kui kusagil toimub homotralli, on ameeriklased alati platsis. Ungari avaldas hiljuti protesti sealsele USA suursaadikule, kes korjas kamba endasuguseid kokku, sealhulgas Eesti suursaadiku, ja läks “praidile” patseerima.

Kui Trump lõpetas homoagenda ekspordi USA-st laia maailma, siis Bideni aegadel lehvib geilipp taas kõigil suurriigi välissaatkondadel, kuid näiteks Talibani Kabuli marssides langetati see kiiresti.

Nüüd avaldab USA survet Leedule. “USA toetab samasooliste isikute partnerlust sätestava seaduse vastuvõtmist Leedus,” ütles Ühendriikide uus suursaadik Vilniuses Kara C. McDonald.

“Leedu on neid väheseid Euroopa Liidu riike, kus puudub tsiviilliitu puudutav alusseadus, mis kehtiks kõigile paaridele, olenemata nende suundumusest,” ütles diplomaat usutluses BNS-ile. “Seetõttu toetab minu esindatav administratsioon tugevalt selle seaduse vastuvõtmist,” lisas ta.

Eelmisel kevadel kiitis seim esitamisel minimaalse häälteenamusega heaks sooneutraalset partnerlust sätestava seaduse eelnõu. Viimasel ajal on selle eelnõu menetlus parlamendis aga toppama jäänud, sest algatajad ei saanud lõpphääletuseks kokku vajalikku arvu hääli.

“(…) See on võitlus vihkamisega. See on võitlus diskrimineerimise vastu ja selle vastu, mida me näeme näiteks Venemaal. Venemaal propageeritakse vähemuste vihkamist, julgustatakse, õhutatakse lõhenemist, sallimatust eri rühmade ja vähemuste vastu,” ütles saadik. “Nii et ma arvan, et see on põhjus, miks me toetame väga tugevalt tsiviilliitude seadustamist,” ütles ta.

Paul Oja on sellisele jutule andnud tabava nime – sallivusvihkamine. Ehk siis kaasneb üleskutsetega sallida mõnda vähemust alati võimas propagandakampaania, mis õhutab vihkamist kõigi vastu, kes ei taha “uusväärtusi” sallida.

Praegu ei ole Leedus partnerlus seadustatud ei meeste ja naiste ega samasooliste paaride puhul. Senised katsed teha seda parlamendis on ebaõnnestunud.

Leedu aga saab pihta ka Euroopa Liidult, seda teisel elualal

Euroopa Komisjon saatis Leedule nn teise samba direktiivi siseriiklikku õigusesse ülevõtmisega viivitamise pärast ametliku hoiatuse, edastas teisipäeval äriuudiste portaal Verslo zinios. Direktiiv näeb ette, et Euroopa Liidus tegutseva rahvusvahelise kontserni ettevõtted, mille aastakäive on üle 750 miljoni euro, peavad tasuma efektiivset tulumaksu vähemalt 15 protsenti.

Rahandusministeeriumist öeldi portaalile, et eelnõu on kavas arutada seimi kevadistungjärgul. Teise samba direktiiv tuli EL-i liikmesmaade siseriiklikesse seadustesse üle võtta tänavu 1. jaanuariks. Lisaks Leedule ei teinud seda õigel ajal veel kaheksa EL-i riiki. Direktiivi meetme eesmärk on vähendada ettevõtete stiimuleid suunata kasum väiksemate maksudega jurisdiktsioonidesse.

Neist kahest uudisest on selgelt näha, kuidas väikeriigid on globalismi ränga surve all – iseotsustamisõigust justkui enam polegi.

Uued Uudised