Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuse rändepoliitika on piltlikult võttes suunatud sellele, et luua Eestis Rootsi moodi granaadiühiskond

-
07.02.2024
Praegu teeb võõrtööjõu suurema sisseveo nõudeid ettevõtlusminister Tiit Riisalo.
© UU

Esmaspäev tõi kaasa minister Tiit Riisalo soovituse suurendada töösisserännet, peaminister Kaja Kallas jahus Riigikogus midagi sisserände piirarvust, mis on arvukate erandite tõttu üks ebaolulisemaid näitajaid ja ainult EKRE saadik Jaak Valge hoiatas, et migratsioon praeguses mahus on Eestile ohtlik.

Kaja Kallase valitsus alustas kohe võimule pääsedes välismaalaste seaduse lahjendamisega ja see on kaasa toonud tohutu sisserände, mis väljendub eriti silmnähtavalt pealinna Tallinna kiires venestumises. Ukraina põgenike sisseränne aga on olnud sisuliselt kontrollimatu. Valitsus ei tahagi seda kuidagi kontrollida, veel vähem piirata.

Veel enam, valitsus püüab koos mitmete ametkondadega ülevaated tegelikult toimuvast võimalikult segaseks ajada ja võimalikult rohkem eestlaste kui rahvuse jaoks üha halvenevat olukorda varjata. Isegi viimane rahvaloendus oli korraldatud sedavõrd segaselt ja kaheti mõistetavalt, et selle statistikast ei loe midagi kindlat välja. Endiselt levitatakse müstilisi arve, mis olid ka Nõukogude ajal – eestlasi olevat Eestis kaks kolmandikku, venelasi veerand ja siis natuke veel teisi. Kes veidi Eesti metropolis Tallinnas ringi jalutab, ei usu normaalse mõistuse juures olles neid arve mingil juhul.

Valitsuses ei räägita mitte kunagi rändeohtudest (kui just ei küsita, ja siis ka vassitakse) ning seda ei võta kunagi arvesse ka ettevõtjad, kes nõuavad endale üha rohkem odavtöökäsi. Paradoksaalselt on kaitsepolitseiamet ainus, kes neile ohtudele tähelepanu juhib. Kas Eesti ühiskond teaks seda, et moslemikogukond Eestis on kümne aastaga kasvanud 1500 inimeselt kümnele tuhandele, kui kapo poleks seda oma aastaraamatus või mõnes muus dokumendis ära märkinud? Ainult kapost selline info tulebki, ja mitte kunagi võimupoliitikutelt.

Hämmastav on ka see, kuidas kapo hoiatab otseselt kiiresti kasvavate võõrkogukondade eest, mis võivad hakata muutuma paralleelühiskondadeks, aga sellist hoiatust ei analüüsita mitte kunagi valitsuse arengukavades, ammugi ei huvita see Tööandjate Keskliitu või mõnda muud ettevõtlusorganisatsiooni. Taas paradoks – kui poleks kapot, siis teaks ühiskond massisisserändest ainult oma isikliku kogemuse järgi või sellest, et Eestit esindab mingil lauluvõistlusel türklane.

Eesti pole avaldanud oma kontseptsiooni juhuks, kui riiki peaks tabama sama rändesurve, mis tabas Valgevene poolelt Poolat, Leedut ja Lätit. Need kolm riiki tõrjusid migrante piirilt tagasi, riiki lubati vaid neid, kelle seisund nõudis humanitaarkaalutlustel nende abistamist. Tõrjuda üritas ka Kreeka, kes selle eest ränga kriitika alla langes (Poolat, Leedut ja Lätit ei süüdistatud sellepärast, et seal on tegu Vene-Valgevene hübriidsõjaga migrantide osalusel) ning kui EL-i piirivalveagentuur Frontex üritas samuti ebaseaduslikke rändlejaid tõrjuda, kohitseti ta kiiresti ära, muutes Frontexi hoopis migrantide turismiagentuuriks.

Eesti pole öelnud, kas migrante ikka hakatakse tõrjuma või võetakse nad avasüli vastu. Arvestades seda, et rändesurve etteplaneerimisel on palju arvestatud majutusega, siis läheb käiku ilmselt viimane variant ehk “Welcome, refugees!” ERR kirjutas mullu augustis: “PPA allkirjastas koostöölepingu ÜRO pagulaste ülemvoliniku ameti (UNHCR) Põhja- ja Baltimaade esindusega, mis annab esindusele õiguse jälgida Eesti piiril toimuvat. UNHCR on seda aastaid Eestilt taotlenud ja nüüd andis riik selleks lõpuks loa. Koostöö aitab tagada, et Eestisse saabuvaid põgenikke koheldakse inim- ja põhiõigustega kooskõlas.” Kui juba pagulasamet, siis ka sissepääs, seda enam, et Eesti siseminister on sots.

EKRE Riigikogu saadik ja rahvastikuteadlane Jaak Valge juhtis esmaspäeval parlamendis tähelepanu veel ühele tõigale: nagu Lääne-Euroopas juba tavaks on, varjatakse ka Eestis sisserände negatiivseid tagajärgi ja üheks selliseks vassimiskohaks on sisserändajate protsent kuritegevuses. Jaak Valge ütleb, et sellise info olemasolu ei ole ei rassism ega ksenofoobia, vaid see annab pildi toimuvast.

“HI-viiruse levik ja kangete narkootikumide tarvitamine, kriminogeensus, see kõik on kordades kõrgem välispäritolu rahvastikul kui põlisrahvastikul. Selles mitte midagi imelikku ja rassistlikku ei ole, sellepärast et inimesed uues keskkonnas lihtsalt vajavad oma sotsiaalse võrgustiku tekkimist, mis takistab või mis suunab neid käituma ühiskonnale aktsepteeritaval viisil,” selgitab rahvastikuteadlane.

Eestis takistab võimulolijate selline poliitkorrektne andmete varjamine nägemast tegelikku pilti. Sisserändajad lihtsalt on vähem seaduskuulelikud, olgu see siis Eestis või Venemaal, USA-s või Prantsusmaal. Esiteks ei tunne nad kohalikku seadusruumi ega ka traditsioone ja tavasid (näiteks moslemid ei orienteeru läänelikes naiste õigustes kohe kuidagi ja see viib massiahistamisteni, nagu Kölnis 2016. aastavahetusel, ja vägistamisteni). Teiseks võib neil olla teine mentaliteet ja arusaam seaduste täitmise kohustuslikkusest (näiteks prügi kogumine). Kolmandaks, ja mis eriti oluline, neil ei ole sihtmaa patriotismi.

Just oskamatus uues ühiskonnas kohaneda teeb migrandid altimaks seaduserikkumistele, eriti kui nad tunnevad, et nad ei saa tähelepanu ja toetust, mida neile igasugused pagulasabid lubasid (mis sageli tähendab nende silmis poputamist, osa saamist väärtustest, mida nad pole loonud). See viib migrantide juures kiire radikaliseerumiseni, alates autode põletamisest aastavahetusel kuni ühinemiseni terroristidega.

Seaduskuulelikust pärsib ka see, kui migrandid ei saa sihtriigis teha seda, mida nad teeksid kodumaal, või siis tehakse uuel kodumaal midagi, mis neile ei meeldi. Eesti venelased pole riigile lojaalsed juba seetõttu, et siin ei austata nende “kangelasi”, sealhulgas pronkssõdurit, vaid tahetakse see koguni avalikust ruumist ära koristada. Eesti kui sihtriigi jaoks on see vajalik, venelastele aga solvav – ja see on argument, miks mitte sisse lubada üha uusi kultuure nende tavade ja “kangelastega”.

Eesti on sisserändega valinud sama tee, mis Lääne-Euroopas on mitte karjuvalt, vaid lausa röökivalt tõestanud seda, kui vähe kasu annab (töö)sisseränne võrreldes nende kultuurikonfliktidega, mida üha kasvavad migrandikogukonnad lõpuks põhjustavad.

Lõppu sobibki värske AFP uudis: “Malis sündinud mees, keda kahtlustatakse mitme inimese vigastamises noa ja haamriga Pariisi Gare de Lyoni raudteejaamas, otsis oma ohvriteks sihilikult prantslasi, ütles teisipäeval prokurör.”

Uued Uudised