Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE saadik Epler: praegu tuleks kõik maksutõusud Eestis ära jätta, pigem võiks makse langetada

-
07.02.2024
Rain Epler

Majanduslanguse olukorras tuleks kindlasti ära jätta maksutõusud, selle asemel otsida võimalusi maksude langetamiseks, kirjutas riigikogu liige Rain Epler Eesti Päevalehes.

Vaadates kogu Euroopa Liidu ja meie peamiste majanduspartnerite majanduse seisu ei ole praegu optimismiks põhjust. Kui vaatame Eesti uudiseid tööstus- või ehitussektori olukorrast, siis midagi rõõmustavat me ei näe. Lisaks hetkeolukorrale tuleb alati vaadata ka seda, milline on inimeste ja ettevõtete vaade tulevikku, kuna see mõjutab majanduse käekäiku oluliselt.

Tänasel päeval ei ole optimistlikud ei ettevõtjad ega ka tarbijad, mis tähendab, et olukorra paranemiseni võib minna pikemalt, kui optimistlikud analüütikud ennustavad. Kui lõpetada positiivse noodiga, siis võib ju öelda, et langusele järgneb alati tõus. Eesti ja kogu Euroopa puhul on suurimaks küsimuseks täna see, kas meie regiooni konkurentsivõime võrreldes USA ja Aasiaga hakkab ühel hetkel paranema või ongi käes vana Euroopa allakäik.

Tavaliselt on sellises olukorras raske leida ühte võluvitsa, mis kõik probleemid lahendab. Küll aga saab loetleda mitmeid tegevusi ja otsuseid, mida valitsus peaks tegema, et tekitada vähemalt lootus paremuse poole liikuma hakkamisest. Majanduslanguse olukorras tuleks kindlasti ära jätta maksutõusud, selle asemel otsida võimalusi maksude langetamiseks.

Ideoloogiast ja mitte majandus- või füüsikaseadustest lähtuva rohepöördega edasi minek tähendab, et keskpikas perspektiivis ei jätku meil piisavalt kättesaadavat energiat eduka majandusmudeli toimimiseks ning selle kõrval lämbub ettevõtlus liigse bürokraatia ning rahaliste koormiste all.

Meie erakonna ettepanekud oleks jätta ära kõik valitsuse poolt plaanitud maksutõusud ning pöörata tagasi juba tehtud otsused maksude, tasude ja lõivude tõstmiseks! Asuda riiklikul tasandil otsustavalt ja fokusseeritult tegelema juhitavate elektritootmisvõimsuste arendamise soodustamisega või koguni nende arendamisega riigi osalusel. Loobuda utoopilistest plaanidest tuule- ja päikeseenergia arendamise plaanidest! Vähendada jõuliselt riiklikku bürokraatiamasinat.

 

Rain Epler, riigikogu majanduskomisjoni liige (EKRE)