Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Madison: kui keegi süüdistab Kaja Kallast, ei tähenda see, et kritiseeritakse tervet riiki

-
07.02.2024
Jaak Madison

Andrus Ansip kindlasti ei musta Eestit, nagu Kaja Kallas lahvatanud konfliktis väidab. Kuigi Ansip kuulub teise fraktsiooni ja me oleme maailmavaatelt erinevad – tema on selgelt föderalistlik liberaal – siis tema poliitilised avaldused ei ole mitte kuidagi Eesti laimamine.

Selline süüdistus näitab pigem Kaja Kallase enda nartsissistlikku loomust – kui keegi kritiseerib teda, siis kritiseeritakse tervet Eestit. See illustreerib hästi Kallase „mina – see on riik“ mõttelaadi.

Ehk kui printsess pole kõigile meeltmööda, siis võtab ta seda kui rünnakut kogu Eestile. Olgu kriitika põhjusteks tema perekonna idaveod, valed otsused koroonakriisi ajal või automaks, millele Kallase erakond ka ise nüüd, iroonilisel moel, kõhklevalt tagasi vaatab.

Kas Ansipi ja Kallase konflikt viitab suuremale lõhenemisele Reformierakonnas, ei oska mina siiski vastata, kuna ma ei ole kunagi nende erakonna liige olnud ja ei saa selleks kunagi. Kõrvaltvaatajana võin küll kommenteerida, et kui oled vabariigi peaminister, ei tohiks olla sinu asi klattida avalike kirjadega suhteid erakonna siseopositsiooniga. See näitab vaid poliitilise kultuuri madalat taset. Eriti ajal, mil meil on lahendada märksa tõsisemad väljakutsed: majanduskriis, maksutõusud, suurperedelt raha ära võtmine.

 

Jaak Madison, Euroopa Parlamendi liige (EKRE)