Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Erakordne nahaalsus: Eesti 200 fraktsiooni esimees Toomas Uibo teeb rahakantimiskahtlusega Johanna Maria Lehtmele katet ja ähvardab Martin Helmet

-
08.02.2024
Laadime sisu...

Eilsel riigikogu istungil ähvardas Eesti 200 fraktsiooni esimees Toomas Uibo enda endist erakonnakaaslast Johanna Maria Lehtmet kaitstes EKRE esimeest Martin Helmet politseiga, kui viimane oli ette heitnud, et prokuratuur ei kiirusta Slava Ukraini tegevusi uurima.

„Kui teil on teada Lehtme kuritegudest, siis minu soovitus on peale tööpäeva lõppu pöörduda politseisse, viia kõik need tõendid politseisse ja siis hakatakse seda kindlasti uurima,“ manas kunagine hõbekõri ette tähtsa näo, justkui ta ei teakski, et rahva usaldust kuritarvitanud ja võimalik, et ka seadusi rikkunud Lehtme oleks millegagi hakkama saanud.

„Kas te olete valmis kõik need tõendid viima täna õhtul politseisse?“ Selle küsimusega tahtis Uibo, kes on unustanud, et ta ise ja suuresti kogu Eesti 200 kamp tänu Lehtme häältele üldse parlamenti pääseski, öelda, et rahvusvahelise skandaali tekitanud Lehtme kohta polegi tõendeid.

„Kui teil on need tõendid ja te varjate neid, siis te võite samuti riskida sellega, et saate süüdistuse,“ ähvardas Uibo täiesti süüdimatult.

Martin Helme vastas, et see on prokuratuuri asi seda uurida ja kui nad seda ei tee, siis tuleb küsida, milles asi.

„Seda materjali, mille põhjal me võime kõik teha järelduse, et toimus petmine ja toimus raha väljapetmine Eestis ja selle raha väljakantimine Ukrainas, selle jaoks ei ole vaja mul küll mingisugust eriuurimist korraldada. Selle info on saanud ka politsei, kaasa arvatud kaitsepolitsei,“ ütles Helme. „Ja see, et nad mitte midagi selle infoga peale ei hakka, vaid lolli mängivad sarnaselt Eesti 200-le, räägib midagi meie õigusriigist.“

Uibo ähvarduse peale küsis Helme, kas ta ikka saab aru, mida just ütles: „Milline mafioosne viis – kurjategija oli teie ridades ja siis sa tuled mind ähvardama siin, et mina võin ka jääda siin politsei hammaste vahele.”

Hiljem meenutas Martin Helme veel, et prokuratuur ei tahtnud kuidagi Slava Ukraini kaasuse uurimist alustada, aga siis läks kisa nii suureks, et polnud enam valikut, ent see menetlus ei ole kuhugi jõudnud.

Ta viitas, et selle asja üleval hoidmine käib Eesti 200-le, kes pole siiamaani oma endise liikme Lehtme suhtes taunivat seisukohta võtnud, kõvasti närvidele ja nad sooviksid need, kes on uurimisest huvitatud, lihtsalt kinni panna.

Tänane Postimees kirjutas, et annetajate rahast on kõrvalt kasu saanud nii Ukraina kui ka Eesti pool.

 

Loe siit:

https://www.postimees.ee/7955541/paljastus-slava-ukraini-tegi-mitmel-eestlasel-napud-rasvaseks

https://www.postimees.ee/7956313/lehtme-parand-koik-annetajate-raha-mis-ukrainasse-laks-on-lainud-valesti