Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Populaarne mr. Bean olevat süüdi selles, et elektriautode müük Suurbritannias on toppama jäänud

-
09.02.2024
Rowan Atkinson
© Scanpix

Elektriautode müük Ühendkuningriigis on toppama jäänud ja nüüd on üles leitud ka „süüdlane“. Nimelt leiab rohepööret toetav Briti mõttekoda Green Alliance, et Mr Beanina tuntuks saanud näitleja ja koomik Rowan Atkinson on oma kriitiliste väljaütlemistega mõjutanud negatiivselt elektrisõidukitele üleminekut.

Atkinson, kes on hariduselt elektroonikainsener, kirjutas 2023. aasta juunis The Guardiani artikli pealkirjaga: „Armastan elektriautosid ja olin üks esimesi kasutajaid. Kuid üha enam on hakanud tunduma, et olen saanud petta.“ (I love electric vehicles – and was an early adopter. But increasingly I feel duped). Atkinson kritiseeris artiklis liitiumioonakusid ja soovitas mitte loobuda bensiiniautodest.

Green Alliance pöördus selle nädala alguses Briti parlamendi lordide koja poole kirjaga, milles arutles põhjuste üle, miks ei pruugi riik olla võimeline loobuma 2035. aastaks fossiilkütustest. Peamise põhjusena nimetatakse Atkinsoni juunikuist arvamusartiklit.

„Üks kõige kahjustavamaid artikleid oli Rowan Atkinsoni kirjutatud kommentaar The Guardianis, milles esinevad väited on täielikult ümber lükatud. Kahjuks ei jõua ükski faktikontroll kunagi nii laia auditooriumini kui algsed valeväited, mistõttu tuleb nullheitmele ülemineku perioodil eriti rõhutada vajadust kõrgete toimetamisstandardite järele,“ seisab lordide kojale saadetud kirjas.

Võib ju olla, et Atkinsonil on tõesti võime mõjutada oma väljaütlemistega suuri rahvamasse, kuid tõsiasi on ka see, et elektriautode müük on olulistel turgudel (nt Ühendkuningriik ja California) tunduvalt vähenenud, seda hoolimata valitsuste seatud eesmärgist lõpetada sisepõlemismootoriga autode müük aastaks 2035. Elektriautode müügi vähenemise taga on kasutajate negatiivsed sõidukogemused pikemal distantsil, ebapiisav laadimistaristu ja elektriautode kõrgemad hinnad.

Allikad: Breitbart News, BNN