Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kert Kingo: Slava Ukraini korruptsioon oli teada ammu enne Riigikogu valimisi, aga seda varjati lausa riiklikul tasemel

-
09.02.2024
Nii nad palusid, aga raha läks varju…
© UU

EKRE Riigikogu saadik Kert Kingo kommenteerib meediaartiklis “PALJASTUS / Slava Ukraini tegi mitmel eestlasel näpud rasvaseks” väljaöeldud infot, leides, et kuivõrd enne valimisi oli kõik see juba teada, kuid skandaali varjati, siis mängisid jõustruktuurid, justiitssüsteem ja meedia teadlikult Eesti 200 poolel räpast mängu kaasa.

“Katkend artiklist: “Esialgu pidi see välja tulema jõulude ajal, aga läks stoppi, sest kuskilt oli kuulda, et mingi jama on tulemas. Järgmine hetk pidi tulema vabariigi aastapäeva eel, kuid siis hakkasid valimised peale tulema ja siis oli juba kindel, et tuleb mingi jama.”

Kõik see kinnitab selgelt meie uurimisasutuste ning meedia kallutatust ja poliitilist koostööd.

1) Info, et midagi on valesti, s.o rahade võimalikust väärkasutusest oli juba 2022. aasta jõulude ajal ilmnenud. Miks ei pöördunud keegi nendest “ausatest” ühingu tegevuses osalejatest uurimisasutuste poole? Kui “ausad ja õilsad” kõik need seotud inimesed selle valguses tegelikult paistavad?

2) Kui tõenäoline on, et uurimis- või julgeolekuasutused sellest mitte midagi ei teadnud? Kui see nii oli, siis tekib põhjendatult küsimus nende pädevuses.

3) On teada, et vastavasse uurimisasutusse jõudis info ühingule annetatud rahade väärkasutamisest hiljemalt juba 2023. aasta veebruari alguses ehk kuu aega enne Riigikogu valimisi, aga see suruti kalevi alla ehk hoiti saladuses. Sellega lihtsalt ei tahetud tegeleda.

4) Kuigi poliitiliste vastaste puhul tehakse (oleks samas olukorras kindlasti tehtud) igast asjast suursündmus koos kõigi tulede ja viledega (loe: avalikud kinnipidamised, läbiotsimised, pressiteated ja ennatlikud süüdistava alatooniga intervjuud), siis nüüd lihtsalt vaikiti, hoiti teavet saladuses.

5) Seega, täiesti TEADLIKULT varjati kogu teavet kuna see oleks oluliselt mõjutanud Riigikogu valimiste tulemusi ja seda püüti kõigiti vältida.

6) Ja lõpuks. Kui usutav tundub, et meedia ei teadnud sellest kõigest midagi? Ei tundu ja ei usu. Meedia, nagu juhuslikult sarnaselt uurimisasutustega, oli vait. Väga kõnekas ütleksin!

7) Alles peale Riigikogu valimisi ja valimistulemuste ametlikku kinnitamist jõudis info avalikkuseni. Seda ilmselt seetõttu, et polnud enam võimalik teemat vaka all hoida.

Ja siis te püüate rahvast lollitada juttudega, et prokuratuur, uurimisasutused ja meedia on sõltumatud ja objektiivsed. Nagu näha, ei ole.”