Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Putini korrutab sama naaberriikide kohta, mida enne sõda rääkis Ukrainast

-
10.02.2024
Putin ja Carlson
© Scanpix

Kui Venemaa diktaator Vladimir Putin ütles oma intervjuus justkui rahustavad sõnad, et ta pole huvitatud Poola või Läti ründamisest, siis tegelikult teeb see eriliselt murelikuks mitte ainult neid riike, vaid kõiki naabreid, sest ka enne Ukraina ründamist korrutas ta vastupidist.

Selle hammustas läbi ka Poola kaitseminister Wladyslaw Kosiniak-Kamys, kes ütles, et miski ei saa panna valvsust kaotama ja sellised sõnad seda kindlasti kaasa ei too, pigem vastupidi.

Putin ütles neljapäeval avaldatud intervjuus USA ajakirjanikule Tucker Carlsonile, et Poola või Läti ründamine on välistatud.

“Meil puudub lihtsalt igasugune huvi Ukraina sõja laiendamise vastu,” väitis Putin vastates Carsoni küsimusele, kas selline asi oleks võimalik.

“Meil pole huvisid Poolas, Lätis ega kusagil mujal. Miks me peaksime seda tegema?” väitis Vene president.

“Mida rohkem keegi kordab, et midagi ei kavandata, seda kahtlustavam tuleb olla, eriti selliste sõnade suhtes,” ütles Kosiniak-Kamysz, kes on ka Poola asepeaminister.

Euroopa liidrid uskusid ka enne täiemahulise sõja algust Ukrainas Putini valesid selle kohta, et pärast õppusi lähevad väed Ukraina piirialadelt koju, et vastupidiselt USA luure hoiatustele, Venemaa ei ründa Ukrainat.

Hiljem valed jätkusid: et nad piirduvad piirialadega, kuhu saadetakse vaid rahuvalvajad; ja edasi, et nad ei ründa tsiviilisikuid jne.

Putin võttis Kremlis naeratades vastu ühe riigijuhi teise järel ning samal ajal valmistas agressiooni ette. Kõik oli avalik.

Ja ometi peeti sõda üllatuseks. Kuidas ei usutud sissetungi, kuidas ei usutud Kiievi ründamist, kuidas ei usutud haiglate pommitamist?

Ukraina president Zelenskõi kurtis, et lääs reageerib liiga aeglaselt, enne seda aga manitses neid mitte sõjapaanikat tegema.