Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: Carlson avas paari tunniga Putini mõttemaailma

-
10.02.2024
Tucker Carlson
© Scanpix

Eesti kolhoosimeedia on raevus Carlsoni usutlusest Putiniga. Põhjused on primitiivsed ja otsitud. Ja ootuspärased. Carlson taotleb tähelepanu, eriti pärast FOXist lahkumist ent oma sõgedas raevus parempoolse ilmavaate jätavad vasakpopagandistid tähelepanuta, või pigem ei suuda mõista, et Carlson avab Putini ja kogu Mordori mõttemaailma.

Ma ei ole Tucker Carlsonit eriti vaadanud, varem FOXis küll, viimasel ajal aga üsna vähe. Carlson on kahtlemata väga sõnaosav, aga ta on ka imetlusväärselt hea usutleja. See oli mulle suur üllatus nagu ka kahetunnine usutlus. Tänapäeval on suur luksus rääkida kaks tundi järjest tühisusega, saati tuumariigi presidendiga. Tehke järele! Nn “progressiivse ” ajakirjanduse eesmärk on reeglina olla “võitlev ja paljastav” a la Eesti oludes Tralla ja Kannel ning pakkida oma maailmavaade nelja minuti sisse.

Jätame tähelepanuta Putini sõnumi, milline tal oli kavas maailmale esitada. See oli Carlsonile ja kogu maailmale ettearvatav ning ei oma suuremat tähtsust kellelegi. Tähelepanuväärne oli hoopis tehnika, millega Carlson selle paari tunniga Putini rääkima meelitas. Putin, KGB-kooli aegse hüüdnimega “Koni”, oli alul ilmselgelt väga närvis, luges dotseerivalt ette algklasside ajalugu ja tundis end ebakindlalt. Carlson lasi tal rääkida ja rääkida ja sai maniaki keelepaelad lõpuks valla. Putin sulas ja rahunes ning ladus ette oma mõttemaailma ja avas lääne inimesele arusaamatu ja meile irratsionaalse mõttelaadi, loomulikult valetas ja patras vahele igasugust jama.

Seda usutlust peab vaatama kindlasti vene keeles, tõlkes lähevad Putini jutu mõningad nüansid kardetavalt kaduma. Carlson kuulas vastuseid läbi tõlgi ja reageeris mõnel juhul mõningase viivitusega ent reageeris siiski osavalt, kui Putin oma fantaasiates liialt sõnaohtraks ja kordama kippus.

Niipalju, kui ma mäletan, on Putin usutlustes olnud suverään ja esitanud seni segamatult oma litaaniaid. Seekord pani meister mehikese rääkima ja need, kes enam kui esimese astme üldistusvõimet omavad, said ilmselt kinnitust oma arvamusele Kurjuse Impeeriumist ja tänase lääne põhjatust võimetusest võitluses sellega.

 

Urmas Reitelmann, endune teleajakirjanik