Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President Joe Bideni vaimne seisund hirmutab Ameerikat, sest ta on ka vägede ülemjuhataja

-
10.02.2024
President Joe Biden on juba eas, kus käitumine muutubki üha ebaadekvaatsemaks.
© Scanpix

Endise Valge Maja arsti, praeguse esindajatekoja liikme Ronny Jacksoni sõnul kinnitab erinõunik Robert Huri hiljutine raport 81-aastase Joe Bideni vaimse seisundi jätkuvat halvenemist ning käes on hetk, mil tuleks kaaluda põhiseaduse 25. paranduse käivitamist. Tegemist on põhiseaduse parandusega, millega on sätestatud tegevus juhuks, kui president või asepresident ei ole näiteks surma või raske haiguse tõttu võimeline enam oma ülesandeid täitma.

Hur, kes uuris Joe Bideni salastatud dokumentide mittenõuetekohase säilitamisega seotud juhtumit, tõi oma raportis välja tõsiselt ehmatavaid tähelepanekuid ka Bideni vaimse tervise kohta. „Bideni mälu oli tõsiselt häiritud nii 2017. aastal tehtud intervjuude ajal kui ka 2023. aastal toimunud vestlustel meie büroos,“ seisab raportis. Biden ei mäletanud, millal ta oli olnud asepresident ja arvas, et on seda endiselt. Lisaks ei olnud tal näiteks meeles, millal suri tema poeg Beau.

Jacksoni sõnul oli Huri raport kurvastav, aga riigile mõeldes ka hirmutav. „Me oleme rääkinud sellest juba pikka aega. Mina rääkisin juba enne, kui ta presidendiks valiti, et see mees ei ole presidendiks olemiseks vaimselt piisavalt võimekas. Me kõik oleme seda jätkuvalt ja pidevalt ise näinud,“ ütles Jackson. „Eilne [Huri raport] oli kinnitus täiesti eraldiseisvast allikast.“ Jackson lisas, et isegi presidendi enda justiitsministeerium on öelnud, et president ei ole võimeline astuma kohtu ette salastatud dokumentidega seotud rikkumiste eest.

„Ta on meie vägede ülemjuhataja, meie riigipea ja kui ta ei ole võimeline astuma kognitiivsete probleemide tõttu kohtu ette, siis on ju ilmne, et ta ei saa ka olla USA president. No ja siis ta läheb kaamerate ette ja püüab seda ümber lükata. Ja teeb asja veel hullemaks,“ rääkis Jackson, kelle sõnul Bideni kommentaarid ainult kinnitasid raporti sisu.

„Me oleme olukorras, kus meie vastased vaatavad toimuvat ja hõõruvad rõõmust käsi, sest meil ei ole pädevat ülemjuhatajat. Ja meie liitlased on hirmul, sest meie peaksime olema nende kõige olulisem liitlane ja toetaja, seda pingete puhul igal pool maailmas. Nii et olukord on halb,“ lisas Jackson. Tema arvates ei olegi vaja olla arst, et näha Bideni vaimseid probleeme ja on ilmne, et need aina süvenevad.

„25. paranduse käivitamine on võimalus, mida saaksime kasutada, isegi kui ta [Biden] seda ei taha,“ selgitas Jackson ja ütles, et kui enamik Bideni valitsusliikmetest ja tema asepresident läheksid senatisse ja esindajatekoja spiikri juurde ning ütleksid selgelt välja, et Biden kannatab kognitiivsete häirete all, siis oleks võimalik ta kahe kolmandiku häälteenamusega ametist tagandada.

Allikas: Breitbart News