Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Venemaa välisministeeriumis käratati Iisraeli saadikule, et holokaust pole juutide monopol

-
11.02.2024

Venemaa juhtkond ja elanikkond demonstreerivad aina hoogustuvat agressiivset antisemitismi.

Terroririigi välisministeerium „kutsus vaibale“ Iisraeli suursaadiku Simona Galperini seoses diplomaadi poolt väljaandele „Kommersant“ antud intervjuuga. Proua Galperin oli seal süüdistanud Venemaa võime lugupidamatuses holokausti vastu.

Simona Galperin oli väga nördinud, sest Venemaa välisminister Sergei Lavrov „alandab selle õõvastava sündmuse tähendust“. Saadik rõhutas, et holokaust oli juudi rahva kohutav tragöödia.

Venemaa välisministeeriumis kinnitati Iisraeli saadikule, et ta eksib, väites, et holokausti käigus kiusasid natsistid taga ainult juute. Simona Galperinile teatati, et holokaust on hoopis erinevate etniliste ja sotsiaalsete gruppide hävitamine. Just sellisena olevat natsistide antud kuritegu fikseeritud rahvusvahelistes dokumentides.

Iisraeli saadikule soovitati mitte unustada, et tal pole monopoli ja ülimat moraalset autoriteeti rääkida holokaustist, seda enam et saadik ei ole tõstnud häält ei Ukrainas toimuva Hitleri kaasosaliste austamise vastu ega ka Poola, Tšehhi ja Baltimaade vastu, kus lammutatakse vabastajatele püstitatud monumente ja „asfalteeritakse vabaduse toonud sõdurite kalmistuid“. Iisraeli saadikule heideti ette ka seda, et Iisrael isegi ei kommenteerinud vahejuhtumit, kui Kanada parlamendis korraldati seistes ovatsiooni 90-aastasele SS diviisi veteranile.

Simona Galperin kutsus esile Kremli erilise pahameele, sest ta sündis 1969. aastal Riias ja elas Leningradis kuni repatrieerimiseni 1976. aastal.