Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ÜLLA VÄHK: Põhimõtteline küsimus Andrus Ansipile

-
11.02.2024

Islandi ja Eesti valitsuste võrdlus.

Olles ära kuulanud tänase “Räägime asjast” saate, kus selgelt välja öeldi, et Eesti majanduse, maaelu ja rahvuse kiire allakäik lõpu suunas on ilmne ja see on valitsuse teadliku tegevuse tulemus, postitasin PM kommentaariumis põhimõttelise küsimuse Andrus Ansipile:

„Kuna võrreldes Islandit ja Eestit, on nad kõige väiksema rahvaarvuga Euroopa riigid, siis on põhjust võrrelda nende valitsuste olemuslikku põhimõttelist suhtumist oma rahvastesse, ehk Islandi valitsusel islandlastesse ja Eesti valitsusel eestlastesse, s.o. rahvusriikluse, rahvuskeele, rahvuskooli jne alahoidmise teenimisse.

Ma usun, et Islandi valitsus ei ole olemuslikult ega põhimõtteliselt ükskõikne selle suhtes, milline immigratsioonimass maa täidab, kas üldse Islandi maapiirkondades elu on võimalik, kas islandikeelne kool toimib (kas on õpetajaid jne), kas kultuur püsib.

Eestis on praegune valitsus kõige nimetatu suhtes täielikult, absoluudini ulatuvalt ükskõikne. See kardinaalne erinevus Islandi ja Eesti vahel viib Eesti rahvusriigi kaoni.

Ja põhjustatud on see sellest, et ajalooliselt on Eestis alati olnud kubjaste/kiltrite/aidameeste, s.o. (võõr)võimu tallalakkujate klass, kes täna on osanud end võimule nihverdada ja sülitab eesti rahva/rahvuse peale ega täida oma otsest põhiseaduslikku kohustust selle rahva ja riigi ees.”

Ülla Vähk