Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA Louisiana osariik saadab oma rahvuskaartlased Texasele appi, võitlemaks üheskoos inimkaubanduse ja narkoäri vastu Mehhiko piiril

-
12.02.2024
Texase Rahvuskaart – mehed, kes tõrjuvad föderaalvõimu kiuste Mehhiko piirilt tagasi illegaale ja narkomaffiat.
© Scanpix

USA Louisiana osariik on lubanud saata Texasele USA-Mehhiko piiri kaitseks appi oma rahvuskaardi väed. Louisiana kuberner Jeff Landry teatas otsusest 8. veebruaril, pärast seda kui USA kongress lükkas tagasi piirijulgeolekuga seotud eelnõu.

„Kuna president ei tee oma tööd, kuna föderaalvalitsus ei tegutse, kuna kongress keeldub kehtestamast korralikku immigratsioonikava meie riigi kaitsmiseks ja lubab inimestel liikuda sisse ja välja nii, nagu seda kogu aeg on tehtud, siis tuleb osariikidel tegutseda,“ ütles Landry. Ta lubas, et Louisiana saadab Texasesse 150 rahvuskaartlast märtsis, et abistada Texast piiriülese inimkaubanduse ja fetanüülikriisiga.

Texase kuberner Greg Abbott teatas hiljuti, et piirilt on konfiskeeritud ligi 14 000 kg fetanüüli. „Seda on enam kui piisavalt, et tappa siin riigis pea kõik inimesed,“ ütles Abbott.

Jeff Landry sõnul julgustab Joe Bideni suhtumine ja poliitika massilist ebaseaduslikku immigratsiooni. Kuberner ei olnud rahul ka kongressiga, kes jättis vastu võtmata Ukraina abipaketti sisaldava piirijulgeoleku eelnõu. Landry sõnul keskendub Washington Ukraina piiride kindlustamisele, aga keegi ei taha rääkida tapvatest narkootikumidest ja inimkaubandusest USA-Mehhiko piiril.

Lisaks Louisianale on Texasele juba appi läinud ka Florida ja Indiana ning oma toetusest on teatanud kokku 27 osariiki.

„Kui meil ei ole piiri, siis ei ole me suveräänne riik,“ ütles Florida kuberner Ron DeSantis 1. veebruaril. „Riigil kas on piir või ei ole. Riik kas on suveräänne või mitte.“

President Bideni ametisse astumisest saadik on USAsse sisenenud hinnanguliselt enam kui 10 miljonit ebaseaduslikku immigranti.

Allikas: The Epoch Times