Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kolhoosi aseesimehest Riigikogu aseesimeheks” Toomas Kivimägi kiitis riigikohtunikke ilusa kõnni eest oravarajal

-
14.02.2024
Karikaturist on Riigikohtu positsiooni väga täpselt tabanud.
© Erki Evestus

Reformierakondlasest Riigikogu aseesimees ja kolmapäevane eesistuja Toomas Kivimägi kiitis parlamendiväitluste ajal Riigikohut, kelle kohtunikesse tema väga lugupidavalt suhtuvat – eks õigusemõistjatelt oodatud tulemuse saaja ongi neist vaimustuses.

Vaidluses protseduurireeglite rikkumise üle ütles EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme: “Riigikohus ütleb selge sõnaga, et tänasele opositsioonile võib teha ükskõik mida, see sobib. Sest liberaalne režiim on võimul ja see sobib selle liberaalsuse võimuvertikaali osaks olevale liberaalsele kohtunikkonnale Tartus. /…/ Seal ei ole mingit vahet, see on üks osa tänasest võimuringkonnast. Meil vist ei olegi enam mingeid reegleid. Ja kui te olete ise kõik reeglid aknast välja visanud, siis ärge imestage, et meie ka reeglitest kinni ei pea. Pole mingeid reegleid, millest kinni pidada.”

Selle peale väitis kolhoosi(ase)esimehe* mentaliteediga Riigikogu tööd juhtiv Toomas Kivimägi: “Mina austan ja hindan väga kõrgelt neid inimesi, kes Riigikohtusse otsuseid langetavad siin ja tõepoolest mul on tõsiselt kahju, et ei austa seda. Tegemist on väga tarkade inimestega. Kahtlemata.”

Muidugi austab Kivimägi soodsaid otsuseid tegevaid kohtunikke. Üks kommentaator aga küsib meedialoo all: “Mis siis, kui Toomas Kivimägi oleks saanud süüdistuse pedofiilsetes kalduvustes, kuna soovis EKRE abielureferendumi eelnõule obstruktsiooni tehes abiellumisõigust 13-aastastega? Kui näiteks oleks Riigikohtult küsitud hinnangut ja too oleks Kivimägi kohta halva hinnangu andnud, sõimaks Kivimägi neid mõlema suupoolega!”

Toomas Kivimägi pole mingi autoriteet rääkima obstruktsiooni halbadest külgedest, kui ta ise sellele EKRE eelnõule vägagi moraalilagedaid muudatusi soovitas (pilt allpool). Kui obstruktsiooni tehes juba sellised mõtted on ja üks oravatest on ka lapspornopiltnik…

Reformierakonna ja sotside viha oli tollal nii suur, et pole teada, kui sügavuti oleks nemad Riigikogu töö takistamisse läinud, kui kaporatuur poleks demokraatiat võimupöördega lõpetanud.

Uued Uudised 

* Toomas Kivimägi töötas aastatel 1986–1990 Soontagana kolhoosi aseesimehena juriidilistes ja organisatsioonilistes küsimustes. (Vikipeedia) Muide, ka Valgevene diktaator Aleksandar Lukašenka oli Nõukogude ajal kolhoosiesimees, seega stiil on sarnane.