Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Raha tuulde: riigiäpi arenduseks on ette nähtud 1,2 miljonit eurot, 800 000 eurot läks koolirahaks

-
15.02.2024
Odavtööjõuminister Tiit Riisalo.
© UU

Maksudega rahvast koormav Kaja Kallase valitsus loobib suuri summasid vasakule ja paremale.  Majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo (Eesti 200) kinnitas Vikerraadio saates “Uudis+”, et vastupidiselt riigi infosüsteemi ametist (RIA) kõlanud väidetele, ei tehtud otsust mRiigi rakenduse asemele uus samasugune ehitada majandusministeeriumis. Tema sõnul on rakenduse arenduseks mõeldud 1,2 miljonit eurot. Eelnevalt asjata kulutatud 800 000 eurot ei pea ta raisatuks.

Esialgu arendati mRiigi rakendust koostöös ukrainlastega ja selle aluseks võeti Ukraina analoogne rakendus Diia. Veel läinud kevadel öeldi, et kohe-kohe saavad Eesti inimesed hakata seda rakendust kasutama.

„Siin on ka tõstatatud küsimus, kas see aeg ja vahendid on raisatud. Ei ole raisatud. See on üks oluline komponent Eesti digiriigis pikkadeks aastateks. Ja ta ei ole asi iseenesest, vaid tegelikult väljund tulevikus enamusele Eesti riigi digiteenustele,“ rääkis Riisalo raadiole.

Küsimusele miks telliti alguses vale asi? Kes on see inimene, kes tellis vale asja ja kulutas selle peale 800 000 eurot, vastas Riisalo: „Ma ei ole nõus selle narratiiviga kaasa minema. Te tahate leida mingi ühe süüdlase, eks ole, kes on teinud vale otsuse. See ei ole niimoodi. Me tegelikult ehitamegi üsna unikaalset asja maailmas. Selle käigus ongi vaja ehitada prototüüpe. Need suurusjärgud, mis me oleme selleks kuulutanud, ei ole maha visatud raha. Selle kõige käigus on õpitud ja tehtud minu arvates tehniliste ekspertide poolt õiged otsused, kuidas meil on mõistlik edasi minna.

Nüüd usaldatakse samale haldusalale 200 miljonit eurot personaalse riigi arendamiseks.

 

Loe siit:

https://www.err.ee/1609253028/tiit-riisalo-riigiapi-arenduseks-on-ette-nahtud-1-2-miljonit-eurot