Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

IGALE POOLE: valitsejad pole omavahel isegi kokku leppinud, milleks automaksu vaja

-
15.02.2024
Meeleavaldajad automaksu vastu

Eilsest Postimehest leiab kaks pealkirja, mis kõnelevad sellest, kui toored on valitsuse poolt läbisurutav automaksu idee ja eesmärk.

Kui rahandusminister Mart Võrklaev ütles, et automaksu on vaja autostumise vähendamiseks, eriti linnades, siis sama erakonna peaminister Kaja Kallas räägib sellest, et automaksu on vaja riigikaitse tugevdamiseks. Järelikult üks neist valetab. Või pigem mõlemad.

Samas, kui meenutada Võrklaeva vastust läinud aasta augustis, küsimusele, kuhu läheb automaksust kogutav raha, vastas ta „igale poole“.

„Oleme püstitanud omale eesmärgi vähendada autostumist, eeskätt linnades, ja muuta meie elukeskkond puhtamaks. Ühtlasi saame lõpuks ära lahendada aastaid kestnud probleemi üle Eesti vedelevate romudega. Ilma mootorsõidukimaksuta on neid eesmärke keerulisem täita,“ sõnas Võrklaev eile.

Peaminister Kaja Kallas ütles kolmapäeval riigikogu infotunnis automaksu puudutavatele küsimustele vastates, et praegust julgeolekukorda arvestades on vaja riigikaitsesse rohkem investeerida ja seetõttu on vaja maksumaksjate suuremat panust.

Augustis küsiti valitsuse pressikonverentsil Mart Võrklaevalt, kuhu lähevad automaksuga rahvalt kogutavad miljonid, vastas viimane: „See läheb riigieelarvesse, kus on 1,7 miljardi euro suurune auk. […] Raha läheb igale poole!“

Meenutame, et president Alar Karis on automaksu kohta öelnud, et tema jaoks jääb ebaselgeks, mida valitsus plaanitava automaksuga saavutada püüab.

„Isegi automaksu seaduse koostajad ei saa aru, kuidas on seda maksu täpselt vaja teha. Kord on tarvis keskkonda hoida, siis riigikassat täita – see ju tekitab segadust,“ ütles Karis Maalehele.

 

 

Loe lisaks:

https://majandus.postimees.ee/7827268/lopuks-teada-miks-kogutakse-automaksu-vorklaev-raha-laheb-igale-poole

https://majandus.postimees.ee/7959959/vorklaev-automaks-lahendab-eestis-ara-mitu-probleemi

https://majandus.postimees.ee/7960084/kaja-kallas-automaksu-on-vaja-riigikaitse-tugevdamiseks